– Han kan spille i flere posisjoner

Liverpools manager jubler over signeringen av Georginio Wijnaldum, og tror nedrykket forrige sesong har styrket ham som spiller.

22. jul 2016 kl 20.51 Marius Rabben

– Jeg er så glad for at vi har fått ham, og at han nå kan komme til oss i USA, forteller Jürgen Klopp fornøyd til klubbens nettsted.

Liverpool bekreftet fredag kveld at nederlandske Wijnaldum har skrevet under på en langtidsavtale.

– Kan bli en stor spiller

25-åringen kommer fra Newcastle, og har tidligere spilt for PSV Eindhoven og Feyenoord i hjemlandet.

– Jeg tror han kan bli en stor spiller for oss. Han har allerede vist veldig bra ting i karrieren sin, men det mest spennende og viktige for meg og staben min er at han fortsatt har mye mer å komme med, sier Klopp.

Wijnaldum spilte samtlige ligakamper da Newcastle rykket ned forrige sesong. Han ble lagets toppscorer fra sin midtbaneposisjon, og Klopp tror han drar nytte av den vanskelige sesongen.

– Et godt grunnlag

– Han har allerede spilt mye for landet sitt, vært kaptein i ung alder i Nederland, og har i tillegg vært involvert i en tøff Premier League-sesong. Så den erfaringen gir ham et godt grunnlag for utfordringen her, som alle vet er enorm!

– Han kan spille i flere posisjoner for oss, og spillere fra det nederlandske systemet har vanligvis god taktisk forståelse og fleksibilitet. Det er veldig viktig.

Wijnaldum har fått draktnummer 5 i Liverpool. Han slutter seg til Liverpool-troppen i California i løpet av de neste dagene.

– Jeg kan ikke vente med å få ham på treningsfeltet, og at supporterne skal få se ham spille i en Liverpool-drakt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]