Ikke alvorlig skade for Matip

Klubben har fått positive nyheter etter at Joël Matip sjekket ankelen på sykehus mandag.

18. jul 2016 kl 20.40 Marius Rabben

En skann viser at det ikke dreier seg om noen langvarig skade for 24-åringen, som haltet av DW Stadium da rødtrøyene slo Wigan i helga. Det opplyser Liverpool Echo.

Matip blir med mannskapet til USA om tre dager. Foreløpig er det uvisst om forsvareren blir klar til treningskampen mot Huddersfield Town onsdag.

– Jeg håper det bare er en liten skade. Han har sagt at han har hatt det et par ganger tidligere, sa Jürgen Klopp etter Wigan-kampen.

Liten operasjon før pre-season

Matip, som før sommerferien fikk operert vekk noen skruer fra foten etter et tidligere brudd, brukte krykker en periode før pre-season, og sa nylig selv at han «ikke var helt hundre prosent» ennå.

Resultatet fra sykehusbesøket bekrefter at det nå handler om slagskade og blåmerke. Frykten for et tilbakeslag kom av at det var samme fot som tidligere det gikk ut over på DW Stadium.

Klopp sa i etterkant at spilleren skulle få hvile i dag, før han trolig er klar igjen.

– Alle kan se han er i god form

– Han kjente litt smerter i foten da pre-season startet, på grunn av intensiteten, men han er vant til det. Forhåpentlig blir det ikke verre, for alle kan se at han er i god form, fortalte Liverpool-manageren.

Fra før må Liverpool unnvære forsvarskollegene Mamadou Sakho, Joe Gomez og Tiago Ilori under ligastarten neste måned. Sistnevnte er tatt med i Portugals OL-tropp, mens både Sakho og Gomez har akillesskader.

Liverpool nærmer seg samtidig en signering av den estlandske midtstopperen Ragnar Klavan, som spiller for Augsburg, og landslagskapteinen kan være på plass for en medisinsk sjekk allerede tirsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]