Jobber fortsatt hardt for å styrke kneet

Danny Ings kjørte styrketrening mens de andre spillerne hadde en lett fellesøkt.

25. jul 2016 kl 14.27 Einar Kvande

Ings har hatt en god preseason så langt, hvor han har notert seg for scoringer i treningskampene mot Tranmere Rovers og Wigan Athletic. Nå jobber han hardt under Liverpools treningsleir i California, for å komme i best mulig form til ligastarten.

– Jeg visste vi skulle ha bare en lett økt i dag. Etter å ha kommet tilbake fra en korsbåndskade er det viktig for meg å bygge opp styrken i kneet igjen, sier Ings i et intervju med Liverpoolfc.com gjort i natt norsk tid.

– Vi fant ut at det var best for meg å jobbe i treningsstudioet, med styrke- og kondisjonstrening. For meg handler det om å ligge litt foran i løypa, og bygge opp styrke, legger han til.

– Dette er noe jeg har vært nødt til å gjøre ukentlig siden jeg ble skadet. Etter en operasjon har du en tendens til å miste litt muskelmasse, så det er viktig å jobbe med dette under rehabiliteringen.

– Under opptreningen etter skaden fikk jeg ikke gå ut på banen igjen før jeg var like sterk i begge beina. Det viser bare hvor viktig det er å fortsette styrketreningen.

Terper taktikk

Ings avslører ellers at Jürgen Klopp terper mye taktikk med sine angrepsspillere under oppholdet i USA.

– Det er vanskelig å forklare, men under enkelte økter legger vi større vekt på taktikk, og disse er ikke så fysisk krevende. Det kan se ut som disse øktene også er svært fysisk krevende, men det skyldes det varme været og at det er vår andre økt for dagen.

– Fokuset under disse øktene er å få inn de riktige bevegelsene og den riktige formasjonen. Det handler om å forstå hvor alle skal være i visse øyeblikk ute på banen, og til ulike tidspunkt i kampene.

GLEMMER IKKE KNESKADEN
GLEMMER IKKE KNESKADEN  Danny Ings jobber hardt for å være best mulig rustet til ligastart.

– En ting har jeg oppdaget etter at jeg kom tilbake fra skaden, og det er at Klopp legger stor vekt på taktiske mønstre, og hvor vi skal være på banen. Det er en fin lærekurve for oss at vi må gjøre dette hver dag.

– Det er viktig at vi får til dette riktig. Det er hva vi trener for. Du foretrekker heller å være i feil posisjon under en trening enn i en kamp. Vi må fokusere 100% på hva vi skal gjøre, sier mannen som fylte 24 år på lørdag.

Skal prøve å praktisere teorien mot Chelsea

Liverpools nummer 28 ser nå frem til treningskampen mot Chelsea, som spilles i Pasadena natt til torsdag norsk tid.

– Alle kamper er viktige av ulike årsaker. Selv de treningskampene vi har lagt bak oss har vært viktige. Jeg går tilbake til den taktiske siden av spillet. Vi forsøker å ta med oss det vi har lært inn i kampene, og utføre de planene som er lagt.

– Vi har fortsatt mye vi må terpe på, og det er viktig at vi tar dette med oss inn i kampen mot Chelsea. Vi må forsøke å gjennomføre planen og vinne kampen. Vi vil gjøre alt vi kan for å vinne oppgjøret.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]