Klopp har ikke Balotelli i planene

Mario Balotelli er blitt fortalt at han må finne seg en ny klubb i sommer for å få fart på karrieren igjen.

13. jul 2016 kl 00.36 Marius Rabben

Statusen i Liverpools angrepsrekke gir ikke Mario Balotelli et godt nok grunnlag for å utvikle seg videre. Derfor har Jürgen Klopp fortalt 25-åringen at han ikke er en del av planen kommende sesong.

Balotelli returnerte til Melwood for oppkjøringen etter en sesong på utlån i AC Milan, men var ikke inkludert i treningskampen mot Tranmere Rovers forrige fredag. Han kommer heller ikke til å spille mot Fleetwood Town onsdag.

– Skal hjelpe ham i form

– Siden han kom tilbake hit, har han vært en fin fyr, forklarer Klopp, ifølge Liverpool Echo, og legger til at han ikke har noen problemer med italieneren.

– Alt er bra, alt er okay. Og nå som han er her, skal vi gjøre alt vi kan for å få ham i form. Deretter er ikke dette en situasjon for Mario – og jeg har snakket med ham om dette. Han er ikke på det stadiet i karrieren hvor han bør kjempe med fire eller fem andre spillere om én eller to posisjoner.

Sadio Mané, som kom for 30 millioner pund i sommer, er siste tilvekst i angrepsmønsteret til de røde. Sammen med spillere som Roberto Firmino, Daniel Sturridge, Divock Origi og Danny Ings vil det være minimalt med eventuell spilletid i en sesong hvor Liverpool ikke skal delta i europacuper.

Balotelli har tolv måneder igjen av kontrakten, og de røde ønsker å selge ham. Fenerbahçe og Sampdoria er blant dem som har vist interesse, men Liverpool har ikke mottatt noen konkrete bud.

– Trenger en løsning

Ifølge avisen kan Anfield-klubben komme til å måtte nøye seg med et nytt utlån dersom ingen punger ut for spilleren med fire mål på 28 opptredener i rødt.

– Talentet er fortsatt der, ingen tvil om det. Når vi trener på innlegg, med headinger og sånne ting, har han vist verdensklasse. Men dette er ikke en situasjon hvor han bør kjempe med andre spillere på denne måten for én posisjon, så det er klart vi trenger en løsning.

– Det vil være en klubb et sted som hadde vært glad for å få en «ny» Mario Balotelli, om du vil. Jeg har snakket tydelig med spilleren om dette. Jeg vet vi ikke kan si så mye fordi en agent sier «vi ønsker å bli», mens en annen sier «vi har hatt ti tilbud, så vi må dra».

– Men i denne saken er det åpenbart. Nå er det dags for å ta avgjørelser, og jeg forsøker å hjelpe Mario med å komme i best mulig form, og vi får se hva som skjer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]