– Må ta tiden til hjelp

Skademarerittet har ikke knekt Jordan Williams (20), som håper han vil få muligheten til å trene foran Jürgen Klopp for første gang.

3. jul 2016 kl 09.52 Marius Rabben

– Det er en enorm utfordring for meg, erkjenner den svært anvendelige Liverpool-spilleren overfor klubbens nettsider, og ser tilbake på rundt ni måneder uten fotball.

I fjor høst imponerte Williams på utlån hos Swindon Town. Selv om unggutten spilte på tredje nivå, ble han inkludert i A-landslagsstroppen til Chris Coleman i Wales.

– Begynnelsen av forrige sesong gikk veldig bra, og jeg spilte hver uke – i forskjellige posisjoner, sier Williams.

– Hørte et klikk i kneet

Så kom nedturen. Kort tid senere fikk han problemer med kneet, og oppholdet i Swindon ble langt kortere enn planlagt.

– Jeg gikk inn i en duell, og jeg hørte et klikk. Menisken min gnidde mot brusken og laget en klikkelyd mens jeg løp. Det måtte ordnes, og nå har jeg hatt nok tid til å legge det bak meg, fortsetter han.

– Jeg har vært gjennom en tøff periode med skaden, og man ønsker bare å komme tilbake så fort som mulig, men jeg tror jeg må ta tiden til hjelp for å bli klar.

Mens lagkompisene har hatt fri i sommer, har Williams trent med klubbens fysioterapeuter for å bli klar til pre-season og kommende sesong.

PÅ VEI TILBAKE:
PÅ VEI TILBAKE:  Williams har brukt god tid på rehabilitering etter kneskaden. Her fra da han varmet opp i en FA-cupkamp mot Blackburn mars 2015. Foto: Propaganda

– Jeg har jobbet hardt med formen. Jeg ser frem til å komme tilbake og begynne å trene med laget igjen. Jeg vet jeg ikke vil være i kampform med en gang, men jeg tror jeg skal finne tilbake til den. Jeg føler at jeg er i god fysisk form nå. Men trening er noe helt annet enn kamp, sier 20-åringen.

– Nå ønsker jeg bare å gi gass og komme tilbake til den formen jeg var i før skaden.

– Fortjener litt flaks nå

Som en av de mest lovende talentene fra Liverpool-akademiet trente Williams med førstelaget i tenårene. Kneskaden har imidlertid sørget for at det er en stund siden, og Jürgen Klopp har ikke fått se 20-åringen i aksjon med egne øyne.

Williams legger ikke skjul på at det er et mål for sesongen å vise seg frem for den tyske sjefen.

– Jeg trenger bare litt flaks. Jeg tror jeg fortjener det etter alt jeg har vært igjennom, sier waliseren.

– For noen sesonger siden var jeg på Melwood og jobbet med Brendan Rodgers, og så ble jeg sendt på utlån. Jeg har ikke hatt muligheten til å trene på Melwood på en stund, så forhåpentlig får jeg sjansen igjen på et tidspunkt, slik at jeg får vist manageren hva jeg kan.

TALENTFULL:
TALENTFULL:  Williams er ansett som en av de mest lovende spillerne fra klubbens akademi. Foto: Propaganda

Anvendelig spiller

Williams er en spiller som kan opptre i hele forsvarsrekka og på midtbanen. For U21-laget har han spilt midtstopper, back, defensiv midtbane, og på utlån i fjor fikk han i tillegg en mer angrepsrettet rolle.

– Da jeg var i Swindon Town, spilte jeg i forskjellige posisjoner, og jeg spilte til og med som offensiv midtbanespiller der. Det er godt å kunne gjøre det, for jeg kan bekle flere roller hvis jeg trengs, og det gir meg et bra utgangspunkt, tror jeg.

Selv er han usikker på hvilken posisjon han fortrekker mest – om han må velge én.

– Det er egentlig et vanskelig spørsmål. Jeg liker å spille bakover på midtbanen, for da får man mye ballkontakt, men jeg liker virkelig å spille som midtstopper, svarer Williams.

– I Swindon, da jeg var i forsvaret, kunne vi hele tiden spille oss ut bakfra, noe jeg liker. Jeg tror det hjalp meg. Trenerne i Swindon hjalp meg med utviklingen, og jeg vil takke dem for det.

Williams, som debuterte for de rødes førstelag mot Middlesbrough i ligacupen i 2014, skrev under på ny kontrakt med Liverpool i januar i fjor. Avtalen strekker seg til neste sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]