Mane følte seg sliten

Sadio Mane klarte ikke å sette sitt preg på førsteomgangen mot Wigan. Jürgen Klopp forklarte at senegaleseren er sliten etter den harde preseason-treningen.

17. jul 2016 kl 21.08 Einar Kvande

– Sadio er i fin forfatning, men i dag var han litt sliten, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Alt er bra med ham. Vi er veldig godt fornøyd med overgangen. Vi visste mye om ham som spiller, og vi visste litt om ham som menneske, og dette var gode nyheter.

– Som menneske er han enda bedre enn som spiller, og alle kan se hvor god en spiller han er.

– Det er bra for oss og for troppen. Alle liker ham. Han liker klubben, og han liker de andre spillerne, og han liker å jobbe med høy kvalitet.

Nestentabbe av Karius

Tilbakespillet fra Joel Matip som Loris Karius ikke klarte å stoppe med foten ble en snakkis på DW Stadium i kveld.

– Loris ga seg selv litt ekstra jobb på det tilbakespillet! Han er en god keeper. Alle vet det. Og han er en god fotballspiller, noe som er viktig for oss. Vi kan spille med ham.

Syk Grujic

Marko Grujic var ikke i kamptroppen til Liverpool mot Wigan, grunnet sykdom.

– Marko var ikke her. Han har litt vondt i ryggen, og i tillegg er han litt syk. Han er en ung gutt, og det ble litt for mye for ham samtidig.

Best fornøyd med andreomgangen

Klopp var generelt sett bedre fornøyd med andre omgang enn første omgang på DW Stadium. Det var etter pause at Danny Ings og unge Ben Woodburn sikret de røde seieren.

– De første 30 minuttene var bra, og så ble kvaliteten litt dårligere en periode. Vi holdt ikke formasjonen, og ga Wigan for store rom, slik at de kunne spille litt.

– Vi lot dem få spille. Jeg sa til guttene at jeg har sett mange kamper i mitt liv, og flere har vært mer spennende enn vår førsteomgang, og spesielt slutten av førsteomgangen.

– Men det var greit. Jeg så mye bra, og vi skapte sjanser. Wigan holdt formasjonen godt, og de har trent en uke lenger enn oss. Det er jeg klar over.

– Dette var den første kampen til Philippe Coutinho. Du kunne se at Sadio Mane og Roberto Firmino var litt slitne, så de måtte kjempe fra første minutt av.

FORNØYD
FORNØYD  Jürgen Klopp var mest fornøyd med de siste 45 minuttene på DW Stadium.

– Det var greit, men ikke mer enn det. Andreomgangen var bedre, for de unge spillerne tenkte tydeligvis ikke så mye på slitne bein og intensiteten i treningen. De organiserte seg godt. Tiago Ilori og Joel Matip, pluss Lucas, sammen med unge Trent Alexander-Arnold, gjorde det veldig bra, og de andre var involvert i vårt offensive spill.

– Vi var veldig fleksible, kjappe og direkte. Vi hadde god flyt i spillet, og scoret to vidunderlige mål. Vi kunne ha scoret ett eller to til også. Seieren var så absolutt fortjent, og jeg er ganske godt fornøyd.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]