Tror på full klaff– Mané passer perfekt i Liverpool

Tidligere assistenttrener i Red Bull Salzburg Oliver Glasner mener Liverpool har fått en fantastisk ny angrepsspiller.

5. jul 2016 kl 16.43 Lars Frøsland

– Han er en type som vil passe perfekt i Klopps filosofi. Han er rask, og han har en fantastisk holdning når det gjelder gjenvinning og høyt press, uttaler Glasner til ESPN.

Glasner jobbet med Mané da de begge var i østerriske Red Bull Salzburg. Sadio Mané tilbragte to år i Østerrike, før han tok veien til Premier League og Southampton.

OLIVER GLASNER
OLIVER GLASNER 

Jobber hardt

– Vi brukte alltid GPS på spillerne våre, og dataen tilsa at han var blant spillerne som løp mest på trening. Hver eneste økt.

– Han jobber hardt for laget defensivt, noe som er viktig for Liverpool – dét er han vant til fra Red Bull Salzburg. Han ønsker å gjøre det slik, for det vil han tjene på, slik at han kan score mål og skape sjanser.

Glasner lot seg imponere av Mané, og han spår at lynvingen bare vil bli bedre.

– Kom for sent til trening

Senegaleseren har riktignok slitt litt med å tilpasse seg i nye klubber. Ifølge Glasner kom han ofte for sent til trening (noe han også gjorde i Southampton). I tillegg var han involvert i en bilulykke.

Etter hvert ble livet lettere for Mané, og han begynte å blomstre i klubben.

– Da han kom til Salzburg sa han «målet mitt er ikke å bli i Østerrike – jeg vil spille i Premier League». Det sier mye om holdningen hans.

Mané stod igjen etter trening for å terpe på teknikken.

– Det var hans mentalitet. Han ville bli bedre.

Best mot de beste

Ifølge Glasner blomstrer Mané mot god motstand, og da klarer han ikke yte sitt ytterste i mindre kamper.

– Mot de beste lagene viser han seg fra sitt beste, men mot mindre lag gir han kanskje 80 eller 90 prosent. Dess bedre motstanderne er dess bedre vil Mané spille.

– Jeg tror dog han kan spille på det høyeste nivået oftere. Å spille for Liverpool med Klopp tror jeg er det beste for ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]