– Nå er dette mitt lag

Foran den nye sesongen er Jürgen Klopp offensiv og påpeker at de røde ikke vil be om mer tid for å kunne kjempe i toppen.

29. jul 2016 kl 20.02 Marius Rabben

Liverpools manager har gjentatte ganger fortalt at rødtrøyenes mål er å kjempe om seier i alle turneringer de deltar i kommende sesong.

Ingen europacupfotball på programmet betyr at det er Premier League, FA-cupen og ligacupen som står i fokus for Liverpool under de beinharde forberedelsene i sommer.

– Ingen her jeg ikke vil ha

Klopp, som åpent har snakket om sin filosofi på overgangsmarkedet, sier ifølge Daily Mirror at han er fornøyd med spillerutvalget i klubben.

– Dette er min stall nå, og etter alle overgangene er dette mitt lag. Det er nok ingen her jeg ikke vil ha. Det er ingen signeringer som jeg ikke ønsket; vi har ikke solgt noen jeg ikke ville selge.

– Og hvis du har sett dem på trening, er det en spesiell kvalitet som vi ikke hadde i fjor. Mer enn noe annet, så kan du se at vi har skapt en spesiell atmosfære, forklarer han.

Tyskeren legger til at det også gjelder supporterne og forholdet til klubben.

– England er et veldig romantisk land. Tradisjon er veldig viktig. Og det er tradisjon å samle seg med fansen når de er nede. Det liker jeg virkelig. Det kan bli veldig viktig for oss, sier Klopp.

– SPESIELL ATMOSFÆRE
– SPESIELL ATMOSFÆRE  Klopp mener stemningen innad i klubben og blant fansen er blitt bedre det siste året.

I Premier League har ikke klubbene vært beskjedne på markedet hittil i sommer, og det ventes ytterligere noen storsigneringer før vinduet stenger.

Sadio Mané er Liverpools dyreste signering i sommer, men Klopp har tidligere ikke lagt skjul på at de røde ønsker å bygge en stall istedenfor kjøpe en.

I likhet med jobben Klopp gjorde i Borussia Dortmund, hvor han ledet laget til liga- og cuptittel foran stormakten Bayern München, tror 49-åringen at det er mulig å have foran lagene som bruker mest penger i Premier League.

– Kan pushes til et nytt nivå

Liverpools sju nyervervelser – inkludert Marko Grujic som ble signert i januar – kan styrke klubben på flere måter, mener Klopp, og håper andre spillere blir positivt påvirket.

DYRESTE KJØP
DYRESTE KJØP  Mané kostet omkring 30 millioner pund fra Southampton. Klopp håper senegaleseren og de øvrige nysigneringene kan «pushe» resten av spillergruppa til et nytt nivå.

– Nye spillere må bidra med kvaliteten sin. Men det betyr ikke at de må spille hele tiden. Kvaliteten kan de ta med seg ut på banen, eller så kan de pushe andre spillerne til et nytt nivå.

– Hvis én spiller pusher elleve fra forrige sesong til et nytt nivå, tenk hva det betyr. Det er sånn det fungerer, sier Klopp.

Derfor handler mye også om å få en sunn konkurranse. Klopp sier de nye spillerne har funnet seg fint til rette, og at de allerede er godt likt i stallen.

– Jeg tenker at når folk jobber sammen, står bak hverandre og respekterer hverandre på en spesiell måte, er alt mer verdt. Det gjør ting bedre, påpeker han.

– Ikke redd for å ta beslutninger

Motsatt vei har det også gått noen. Nylig ble Brad Smith klar for Bournemouth, mens Joe Allen, som imponerte i EM, ble solgt til Stoke for 11+2 millioner pund.

Tidligere i sommer har Martin Skrtel forsvunnet etter over åtte år i klubben, mens veteranen Kolo Touré er klar for Celtic etter å ha blitt frigitt.

– Jeg er ikke redd for å ta beslutninger; det er en del av jobben, sier Klopp.

BESTEMT
BESTEMT  Liverpool har sluppet en rekke spillere fra klubben i sommer. Klopp sier han aldri kan glede alle, men at han er overbevist om valgene han gjør.

Vil ikke «lete etter unnskyldninger»

– Jeg er sikker på at jeg ikke kan gjøre det alle andre liker, men jeg må være overbevist om valgene. Til syvende og sist er man alene om en avgjørelse, men det er ikke et problem for min del. Jeg er fornøyd med laget mitt nå.

– Og jeg kan si at vi skal være en utfordrer. Vi skal kjempe om alt, for enhver turnering, og så får vi se hva som skjer til slutt.

Liverpool-manageren, som ble ansatt i oktober i fjor, ønsker ikke å be om mer tid for å få ting til å stemme på banen.

– For øyeblikket bør vi ikke lete etter unnskyldninger og si ting som at «jeg trenger enda et år» eller noe sånt.

– Vi skal prøve alt og se hva som skjer. Vi har bygd dette laget kun for å være suksessfulle, ikke for at vi kan si at vi må vente.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]