– Skal vise at jeg er god nok

Joël Matip gleder seg til å måle krefter med Premier Leagues beste angripere.

15. jul 2016 kl 18.30 Marius Rabben

– Da jeg var liten, ønsket jeg å spille i Premier League, sier Matip, ifølge Liverpool Echo.

For én uke siden fikk supporterne sitt første glimt av 24-åringen i rød trøye – sammen med Dejan Lovren i midtforsvaret – og duoen startet igjen da laget valset over Fleetwood Town onsdag kveld.

Storfornøyd med klubbvalget

Trolig er det også Matip og Lovren som danner stopperparet når Liverpool sesongåpner borte mot Arsenal søndag 14. august.

– Jeg har funnet meg bra til rette. Folkene her har vært veldig hyggelige med meg, og dette er en stor, ny opplevelse. Jeg er veldig glad for å være her, forteller den ferske Liverpool-spilleren.

– Jeg tilbrakte 16 år i Schalke. Det var min lokale klubb; jeg vokste opp der, og det var en stor avgjørelse å dra. Det var ikke enkelt å forlate dem. Men det var et enkelt valg å bestemme seg for Liverpool.

BLÅTT TIL RØDT:
BLÅTT TIL RØDT:  Matip hadde vært i Schalke gjennom hele sin proffkarriere før Liverpool signerte ham. Her under den uoffisielle debuten mot Tranmere Rovers forrige fredag. Foto: Propaganda

Matip sier han kunne velge mellom å bli værende i Bundesliga eller «dra ut i verden».

– Liverpool er en stor og kjent klubb som alle vet om, så det er en stor ære å få spille for dem. Det var en enkel avgjørelse, og noe jeg er fornøyd med. Jeg er glad for at jeg tok det valget jeg gjorde, sier han.

Ønsker å spille mot de beste

Skadeproblemene i forsvaret gjør at Matip-signeringen var sårt tiltrengt for de røde. Mens Kolo Touré og Martin Skrtel har forlatt klubben, sliter både Mamadou Sakho og Joe Gomez med akillesskader. Tiago Ilori mister sesongstarten grunnet OL.

Men presset som hviler på skuldrene, ønskes velkommen av Matip. Den kamerunske landslagsspilleren gleder seg til å spille mot profiler som Sergio Agüero, Jamie Vardy, Zlatan Ibrahimovic og Harry Kane.

– Det var derfor jeg kom hit. Jeg ønsker å spille mot de beste for å bli bedre. Det var det jeg hadde i tankene, og som lå i avgjørelsen, og jeg ser veldig frem til det, sier han.

– Det er press, men det er også noe jeg ønsker. Det var derfor jeg kom hit. Jeg tror jeg er god nok, og det skal jeg vise. Lederrollen er noe jeg må vokse meg inn i, men jeg er samtidig trygg på at jeg har egenskapene som skal til.

VIL BLI BEDRE:
VIL BLI BEDRE:  Matip sier han har valgt Premier League fordi han ønsker å utvikle seg som spiller. Foto: Propaganda

Med den 195 centimeter høye stopperen har Liverpool også fått et nytt våpen fremover på banen – i tillegg til større defensiv kraft.

– Jeg er veldig god under høye baller, spesielt på cornere og dødballer, påpeker Matip.

– Jeg har selvtillit

– Premier League er mye mer fysisk, og jeg skal tilpasse meg det ettersom spillestilen er litt annerledes. Men jeg har nok selvtillit til å si at jeg er god nok.

Nå er Matip godt i gang med Liverpools harde sesongoppkjøring, der det enkelte dager er triple treningsøkter, og selv om han måtte gjennom en mindre operasjon i mai, forventer Matip å være hundre prosent til ligaåpningen i august.

– For to år siden fikk jeg noen skruer inn i foten fordi den var brukket. Jeg hadde en operasjon for å ta dem ut ved sesongslutt, og jeg måtte bruke krykker i noen uker. Men nå kan jeg spille, og i løpet av noen få uker er jeg tilbake for fullt.

– Jeg er ikke helt på riktig nivå når det gjelder å hoppe, men jeg skal være klar til sesongstarten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]