– Spiller der manageren ønsker

James Milner bekrefter at Jürgen Klopp har snakket med ham om å vikariere som venstreback.

31. jul 2016 kl 00.11 Marius Rabben

Liverpool-sjefen har spurt klubbens visekaptein om muligheten til å tre inn som reserve på backplassene, og selv om det ikke er favorittposisjonen, stiller Milner opp.

– Laget kommer først. Det har det alltid gjort, og det kommer det alltid til å gjøre, sier den anvendelige 30-åringen, ifølge Liverpool Echo.

– Han spurte om jeg var villig til å steppe inn som sideback dersom det er en periode i sesongen hvor noen er skadet, eller som mot Manchester United i Europaligaen forrige sesong, hvor jeg spilte venstreback, fortsetter Milner.

– Ikke min favorittposisjon

– Vi hadde en samtale om det, og jeg fortalte ham at det ikke er min favorittposisjon, og ikke et sted hvor jeg trives spesielt godt, men han er manageren, og hvis han vil at jeg skal spille der, spiller jeg der.

Gjennom karrieren har midtbanespilleren bekledd omtrent samtlige posisjoner på banen.

MANGLER KUN KEEPERPLASSEN:
MANGLER KUN KEEPERPLASSEN:  Milner har gjennom karrieren bekledd samtlige roller på banen uten om én: målvakt. Foto: Propaganda

– Slik er fotballen, sier Milner videre.

– Jeg regner med at noe skjer i løpet av sesongen, og at det blir skader og suspensjoner i alle posisjoner, og jeg er kanskje en god spiller å ha for manageren fordi jeg kan fylle en rekke plasser.

– Som å jakte på Pokémon

Å spille som venstreback er forholdsvis nytt for den rutinerte engelskmannen.

– Nå venter jeg bare på keeperplassen for å fullbyrde hele settet! Det er den eneste, ja. Dette er som å jakte på Pokémon; det er den eneste jeg trenger!

– Som jeg fortalte manageren, så liker jeg ikke å spille der, men jeg skal gjøre mitt beste. Og hvis det trengs, så spiller jeg der.

Kjemper om en plass på midten

Milner påpeker at det blir betydelig færre Liverpool-kamper kommende sesong ettersom laget ikke er med i noen europacuper.

– Jeg er uansett sikker på at hvis jeg får spilletid, kan jeg prestere i hvilken som helst posisjon manageren plasserer meg i og fortsatt kjempe om en plass på midtbanen i tillegg.

– Men til syvende og sist går jeg ut og gjør så godt jeg kan der manageren velger jeg skal spille.

Ferdig med landslagsfotball?

Avisen Daily Mail melder samtidig at Milner, som kun fikk noen få minutter på banen under EM, vurderer å avslutte landslagskarrieren.

Med 61 opptredener for England bak seg føler han det ikke er verdt å stadig reise med landslaget som stallfyll.

– Jeg er på et punkt hvor det er poengløst å være der for min del hvis jeg ikke kommer til å spille. Med de gode, unge spillerne som nå slår igjennom, er det ikke vits at jeg tar opp en plass bare fordi jeg er pålitelig og til stede.

BENKET:
BENKET:  Milner varmet benken da England møtte Joe Allen og Wales under EM i Frankrike. Han fikk bare noen få minutter som innbytter mot Russland.

Det engelske fotballforbundet ansatte nylig Sam Allardyce som ny landslagssjef. Nå skal Milner prate med 61-åringen om fremtiden med de tre løvene på brystet.

Ønsker en ærlig samtale med sjefen

– Jeg er heldig som har vært involvert i internasjonal fotball siden jeg var 17 eller 18 år uten stopp. Hvis jeg reiser rundt og vet jeg ikke kommer til å spille, er det noe jeg må vurdere.

– Jeg får vente og se hva han sier. Han kan komme inn og si «jeg vil bruke deg til dette og dette», eller så kan han si at «jeg har en strålende, ung tropp, og du vil ikke bli involvert så mye», forklarer han.

– Jeg er glad det er Sam ettersom jeg vet jeg kan ha en god samtale med ham, og den vil være helt ærlig. Det er alt jeg noen gang har ønsket, sier Milner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]