Bli kjent med WijnaldumVar mer opptatt av turn enn fotball

Liverpools nyervervelse vokste ikke opp som noen stor fotball-fan, men etter en samtale med bestemoren ble fotballen hans fremtid.

27. jul 2016 kl 08.53 Lars Frøsland

– Som liten visste jeg ikke veldig mye om Liverpool, men det fordi jeg ikke var særlig interessert i fotball. Jeg foretrakk turn, men en dag sa bestemoren min at turn var for farlig og at hun ikke ville jeg skulle fortsette med det. Jeg stoppet og vendte meg mot fotball, forteller Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

RØD:
RØD:  Wijanldum smiler som Liverpool-spiller.

Nederlenderen gjorde trolig et klokt valg, og kanskje gjør turn-bakgrunnen ham til en bedre spiller. Etter hvert som han ble eldre, fikk han øynene mer og mer opp for fotball.

Kuyt, Bellamy & Torres

– Jeg så hvor store Liverpool var – med alle titlene laget har vunnet og alle de store spillerne. Dirk Kuyt gikk fra Feyenoord til Liverpool, Michael Owen kjente jeg godt til – det samme med Craig Bellamy, som for øvrig er veldig populær etter han sa Feyenoord var en stor klubb. Det var også andre Liverpool-spillere jeg kjente til.

Da Wijnaldum var 16 år var han endel av Feyenoord-troppen som møtte Liverpool. Dette var i 2007, og Fernando Torres hadde nylig kommet fra Atletico Madrid, og var den store stjernen. Wijnaldum likte Torres godt, og etter kamp fikk han byttet drakt med den spanske stjernespilleren.

– Jeg satt på benken hele kampen. Etter så jeg litt krangling mellom spillerne, men jeg så Torres bare stå der. Jeg likte Torres på grunn av måten han scoret mål. Han var virkelig en god spiller. Jeg bort til ham og spurte om jeg kunne bytte drakt. Det er dét jeg husker best fra den kvelden.

25-åringen har fremdeles Torres-drakten i sitt hjem.

– Kanskje jeg en gang rammer den inn når jeg har fått flere drakter.

Målscorer

Som spiller er Georginio Wijnaldum kjent som en strålende målscorer. Dette er noe han tidlig utviklet, og i sin siste sesong i Feyenoord nettet han 14 ganger på 37 kamper. Deretter ble det fire år i PSV, og Wijnaldum står bokført med 56 scoringer på 152 kamper for den nederlandske toppklubben.

I Newcastle fortsatte han å imponere foran mål – særlig med tanke på at han ikke er spiss, men snarere en offensiv midtbanespiller.

For de stripete i Nordøst-England ble det 11 fulltreffere. Dét i en svært tøff sesong for The Toons, som rykket ned til Championship.

Totalt har Wijnaldum 92 scoringer på 327 kamper.

Lite skadet

Liverpool har hatt mye skadetrøbbel de seneste sesongene. I fjor slet flere av lagets viktigste spillere med skader, som selvsagt påvirket sesongen. Wijnaldum har siden han for alvor slo igjennom i 2008 spilt 40 eller flere kamper i seks av ni sesonger. De resterende tre spilte han henholdsvis 38, 37 og 15 kamper.

Sesongen med bare 15 kamper var 2013/14-sesongen. Forrige sesong spilte han samtlige ligakamper for Newcastle.

Landslaget

I mai 2011 ble Wijnaldum for første gang tatt ut i landslagstroppen til Nederland, noen måneder senere gjorde han sin internasjonale debut, da han kom på som innbytter mot San Marino. Der scoret han kampens siste mål og sitt første.

I 2014 var Wijnaldum med i VM-troppen i Brasil, og han scoret mot vertsnasjonen i en playoff-kamp.

Den nye LFC-angriperen har 30 kamper for Nederland, og har notert seg for seks scoringer i den oransje drakten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]