Liverpool spiller i natt sin femte treningskamp for sommeren:– Vi skal yte 100%

Jürgen Klopp lover full innsats mot Chelsea i glohete California.

27. jul 2016 kl 18.24 Einar Kvande

Liverpool spiller sin første kamp i International Champions Cup i natt, når de møter Chelsea på Rose Bowl i Pasadena klokken 05.35.

Kampen kan man se på LFCTV, Eurosport Norge, D-play eller betsson Stream.

– Om dette hadde vært en vanlig kamp ville vi ha hvilt foran kampen, men vi hadde en økt på 95 minutter på morgenkvisten, og det er ganske varmt her. Men vi måtte gjøre det. Det er viktig, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Nå skal vi spille mot Chelsea, og jeg vet ikke eksakt hvilket nivå de er på nå. Vi skal møte hverandre igjen om noen uker.

– Dette er ikke den viktigste kampen i verden, men vi må lære av den, og bruke alle våre kunnskaper, rytme, kondisjon og gi alt i kampen. Ønsker du å vente på den perfekte kampen kan du vente til du bli gammel og grå. Det er alltid noe å justere på. Det blir aldri perfekt, sier Klopp.

– Det er åpenbart at vi ikke er i toppform ennå, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg ønsker å se 100% innsats. Det er det mulig å få til.

– Jeg forventer at det blir ganske tøft mot Chelsea. Jeg tipper de er på omtrent samme stadie som oss. De har også en ny manager.

– Dette er en turnering, og det er noe vi kan vinne, og vi vil forsøke å vinne. Vi skal spille tre kamper i International Champions Cup. Det er bra. Vi får se hva vi kan få til ute på banen.

Bare halvfullt på Rose Bowl

Liverpool har reist sørover fra sin treningsbase ved Stanford-universitetet i Palo Alto. Rose Bowl i Pasadena tar 92 000 tilskuere, men det ventes ikke at stadion blir mer enn drøye halvfull under denne kampen.

DEBUTERER MOT CHELSEA?
DEBUTERER MOT CHELSEA?   Det er ventet at Dejan Lovren og Ragnar Klavan vil utgjøre stopperparet når Liverpool møter Chelsea i Pasadena.

Kampen kan by på gjensyn med noen av Liverpool-spillerne som var i aksjon under EM, som den engelske kvartetten Daniel Sturridge, Jordan Henderson, Adam Lallana, Nathaniel Clyne og James Milner. Det ligger også an til at vi får se estlenderen Ragnar Klavan i aksjon for første gang i kampsammenheng for Liverpool, i og med at Joel Matip er skadet og uaktuell til denne matchen. Debut kan det også bli for £25M-mannen Georginio Wijnaldum.

De belgiske landslagsspillerne er også tilbake i troppen, og det blir interessant å se om Jürgen Klopp velger Simon Mignolet eller Loris Karius fra start mot Chelsea.

Chelseas fjerde kamp

Kampen i California blir Antonio Contes fjerde treningskamp som Chelsea-manager. London-laget spilte i forrige uke mot mot Rapid Wien (tap 2-0) , RZ Pellets (seier 3-0) og Atus Ferlach (seier 8-0) i Østerrike. Italieneren har bare et par uker bak seg i sjefsstolen på Stamford Bridge.

OPPTATT MED OL-FORBEREDELSER
OPPTATT MED OL-FORBEREDELSER  John Obi Mikel er ikke aktuell for Chelsea til nattens kamp mot Liverpool.

Chelsea ankom USA i helgen. De belgiske landslagsspillerne Eden Hazard og Thibaut Courtois har sluttet seg til Chelsea-troppen etter å ha fått ekstra ferie etter EM. John Obi Mikel er ikke tilgjengelig for blåtrøyene, da han skal representere Nigeria i OL. Den ferske Chelsea-spilleren N'Golo Kante er fortsatt på ferie etter å ha nådd EM-finalen med sitt Frankrike.

– Dette blir en fin test for oss. Det viktigste er ikke å vinne. Det viktigste nå er å jobbe veldig hardt i uvante omgivelser. Vi har jobbet mye de siste to dagene, men vi ønsker å spille en god kamp mot Liverpool, og jeg håper å se at mine spillere har fremgang mot en god motstander. Jeg er veldig spent på laget mitt, sier Antionio Conte til London Evening Standard.

– Liverpool vil kjempe om ligatittelen

– Liverpool er et av de beste lagene i Premier League, og jeg er sikker på at de vil være med å kjempe om ligatittelen. Jürgen Klopp har jobbet i ni måneder med sitt lag allerede, og det er veldig viktig for ham og Liverpool at de forstår hverandre.

– Det er viktig å jobbe og ha tid til å overføre dine metoder og ideer. Det er vanskelig å ta over et lag midt i sesongen, etter at en manager har fått sparken. Du må ta tiden til hjelp for å nå frem med dine ideer, noe som er vanskelig.

– Forrige sesong var veldig viktig for Klopp og spillerne. Spillerne kjenner Klopp nå, og han kjenner spillerne. Det er viktig å få overført din fotballfilosofi til spillerne, og kjenne spillerne sine.

– Liverpool er et av sju eller åtte lag som kan kjempe om ligatittelen. Det er jeg sikker på. Liverpool har et godt lag og en god manager. De spiller god fotball med høy intensitet. De er godt organiserte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]