– Vi trener lenge, hardt og ofte

Peter Krawietz letter på sløret når det gjelder Liverpools treningsopplegg i sommer.

16. jul 2016 kl 10.57 Einar Kvande

Liverpool startet oppkjøringen til sesongen 2016-17 på Melwood den 2.juli, og er dermed to uker inne i blodslitet, som har vært ispedd treningskamper mot Tranmere Rovers og Fleetwood Town.

I morgen står en ny treningskamp for tur, mot Wigan Athletic på DW Stadium.

– Vi er nå inne i en fase hvor vi forsøker å legge grunnlaget for resten av sesongen. Det blir en lang sesong, det vet vi. Vi får ingen ferie før i mai. Vi vet at det vil bli stilt strenge krav til spillerne ute på banen, og derfor trener vi mye nå. Vi trener lenge, vi trener hardt og vi trener ofte, sier Krawietz til Liverpoolfc.com.

– Vi må legge grunnlaget gjennom å bygge opp den fysiske formen. Samtidig må vi forsøke å forbedre spillet vårt både defensivt og offensivt. Vi har mye arbeid å gjøre, og dette er selvsagt en veldig, veldig viktig periode, fortsetter Liverpool-treneren.

Bedre tid

Dette er den første fulle preseason under Klopps regime, og Krawietz tror at laget vil dra stor nytte av sommerens trening.

– Du kan ikke ha direkte påvirkning på resultatene, men vi ser tilbake på det vi har gjort det siste året, og ønsker å bruke dette som grunnlag. Vi skal ta med oss alle de gode tingene, men det er likevel mye vi kan bli bedre på.

– Vi har bedre tid nå. Mer tid til trening. Det er viktig for oss, for vi tror på trening, og vi tror det er mulig å utvikle laget. Det er hva vi ønsker å gjøre.

– Ingen kan si hvor lang tid det vil ta, men forhåpentligvis vil vi se resultatene av dette arbeidet snart, og kanskje får vi et bedre resultat når sesongen er over. Vi vil tvinge frem en utvikling.

Videoanalyse

Krawietz og hans kolleger benytter seg mye av video-opptak, og analyserer hver enkelt spiller både i trening og kamper.

– Vi vil studere disse opptakene hver dag og i hver økt, med hver enkelt spiller, i så stor grad som mulig. Vi ønsker å bruke videoanalyse aktivt, og snakke med spillerne, jobbe med dem både på og utenfor banen. De skal få høre vår mening, dersom vi mener det er til hjelp. Vi vil forsøke å gjøre hver enkelt spiller bedre.

– Vi er optimistiske. Vi ser utviklingen, og det er dette vi er ute etter. Resultatene vil komme som en følge av dette. Det er viktig for oss at spillerne virkelig ønsker å bli bedre, og er klare til å forsøke det vi ber om for å få denne utviklingen.

Ikke ideelt

Krawietz innrømmer at det ikke var ideelt å komme til Liverpool to måneder inn i forrige sesong.

– Men dette visste vi da vi kom. Vi måtte selvsagt ta ting slik de var. Vi måtte lære om laget, klubben og spillerne, hvilken form de var i og hva de var i stand til. Det var ikke enkelt for oss, men vi var fornøyde. Vi møtte en flott klubb, et godt lag og gode spillere med en god holdning.

– Det var greit. Det var ikke enkelt, men det var greit å starte jobben og begynne å utvikle laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]