– Alle sammen gjør «drittjobbene»

Jordan Henderson snakker i nytt intervju om alle faktorene som får Liverpool til å lykkes om dagen.

5. nov 2016 kl 10.50 Arve Vassbotten

Sky Sportshar intervjuet Liverpools kaptein før møte med Watford på søndag, og i intervjuet gir Jordan Henderson sitt syn på hva som får spillet til å flyte så bra for tiden. Og han begynner med å legge vekt på det arbeidet som ble gjort i sommer.

– Det var veldig bra, den beste preseason jeg har hatt noen gang. Det handlet bare om trening, formen og hva vi ønsket å få ut av det. Taktisk og fysisk var det veldig hardt, men gøy. Manageren tok kontroll på alt. Han visste hva han ville ha, og jeg tror definitivt han fikk det han etterspurte, sier Liverpools nummer 14.

Fysisk helt i toppen

– Vi har vært veldig gode fysisk siden preseason. Jeg tror vi topper mange av statistikkene på løping osv. Det er selvsagt på grunn av måten vi spiller på, men du må ha spillerne som klarer det. Det er ingen overraskelse for meg at vi er på toppen av de statistikkene.

Henderson er selv den spilleren som har løpt mest av alle, og som han sier Liverpool har løpt flest kilometer og tatt flest spurter av samtlige lag i Premier League.

I tillegg til å legge ned mest kilometer, er Henderson den spilleren i Premier League med soleklart flest pasninger 830, som er 98 flere enn Fernandinho på neste plass på lista. Han er også den spilleren med flest suksessfulle pasninger med 735, og er på tredjeplass over spillere med flest taklinger med 43. Daniel Drinkwater og Idrissa Gueye har en mer. Henderson har også gjenvunnet ballen 85 ganger, og har bare Drinkwater med 108 og Kante med 90 foran seg på den lista.

LAG, LAG, LAG:
LAG, LAG, LAG:  Jordan Henderson er ikke i tvil om at alle må være «skrudd på» hele tiden for at Liverpool skal lykkes.

Fungerer ikke om ikke alle bidrar

– Vi følger det manageren ønsker at vi skal gjøre. Vi gjør alle sammen «drittjobben». Alle bidrar med å gjøre det i laget, fra de i angrep til de bak. Selv keeperen må være på og ikke for statisk på linja. Han tenker alltid på å komme ut, så alle er på alerten for å gjøre sin jobb.

– Man må virkelig gjøre det som et lag. Hvis en eller to ikke gjør det, fungerer det egentlig ikke. Det er ganske lett å spille rundt presset om det skjer. Men hvis alle gjør det som et lag, og alle er fokusert på det samme blir det mye enklere. Når man presser noen, får man kanskje ikke ballen men det stresser motstanderen og lagkameraten som følger på får kanskje tak i neste ball, eller kommer på den neste pasningen. Det handler ikke om individer, alt handler om lagarbeid.

Hard intenistet på «europacupdager»

I intervjuet med Sky Sports får Henderson også spørsmål om hvordan Liverpool bruker de ekstra dagene klubben nå har uten europacupskamper.

– Det er definitivt ikke til hvile, sier Henderson og ler.

­– Alt handler om å forberede seg. Vi får inn flere treningsøkter og det hjelper oss virkelig. Vi har virkelig dratt nytte av at vi kan forberede oss en hel uke for de fleste kampene. Vi ser på hvordan vi ønsker å spille mot akkurat det laget vi møter.

­– På de kveldene hvor andre lag kanskje spiller i Europa, jobber vi like hardt som om det var kampdag når det kommer til intensitet på de tirsdagene og onsdagene. Vi jobber hardt, men også med taktikk. Det har vært en stor styrke, mener Liverpools kaptein.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]