Alt forandret seg for Lovren da Klopp kom

– Ingen ting kommer lett i livet, men vi stopper aldri å tro på oss selv, og det er grunnen til at vi fortsatt er her.

2. nov 2016 kl 11.38 Arve Vassbotten

Dejan Lovren kom igjen i fokus av negative årsaker med tabben mot Crystal Palace i helga, men rettet raskt på det som skjedde ved å stange Liverpool tilbake i ledelsen.

I et nytt intervju med Liverpoolfc.com snakker kroaten om starten han fikk etter at han kom fra Southampton, og hvordan ting endret seg til det bedre da Jürgen Klopp tok over managerstolen på Anfield.

En periode med uflaks

– Da jeg kom hit var jeg i god form. Jeg var veldig mentalt sterkt. I de første tre eller fire kampene hadde jeg selvtillit. Det handlet ikke om å spille bedre, bare om å finne formen i starten av sesongen etter overgangen fra Southampton. Det tok tid.

– Du kan ikke gjøre det alene. Når laget ikke gjør det bra, er det vanskelig. Og når man så gjør feil, er alle etter deg. Det var en tid med uflaks for meg. Folk har store forventninger med en gang når man blir betalt så mye for en spiller. Men det handler om de små detaljene. Alle de små tingene blir til noe stort på banen, sier Lovren.

Mental styrke

Lovren mener både han selv og Adam Lallana har vist stor mental styrke gjennom å komme tilbake så sterkt som de har gjort.

– Da Jürgen kom, forandret det alt. Jeg hadde selvtillit. Jeg blir stadig bedre med han, og jeg kan bli en bedre spiller.

– Jeg forstår fansen, og jeg håper de forstår meg også nå, og hvordan situasjonen var. Det viktigste er at spillere som er mentalt veldig sterke, aldri vil stoppe å kjempe. Vi gikk gjennom den perioden og det sier mye om den mentale styrken, og ikke bare meg og Adam, det er et par andre spillere også som virkelig har forbedret seg.

– Du må være mentalt sterk om du skal være der oppe. Hver tredje eller fjerde dag, er det store kamper og mye stress. Man må være klar for å jobbe. Ingen ting kommer lett i livet, men vi stopper aldri å tro på oss selv, og det er grunnen til at vi fortsatt er her og får positive kommentarer. Det er det som driver oss mot framtiden, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]