Bare ett mål etter retur fra keeper

Liverpool har gjort hele 40 mål så langt denne sesongen, men bare ett av dem har kommet etter retur fra keeper.

11. nov 2016 kl 23.17 Einar Kvande

Liverpools avslutninger denne sesongen har vært såpass bra, at de røde har satt grå hår i hodet på mang en keeper. Dette reflekteres også i antall mål scoret etter retur fra keeper. Jürgen Klopps gutter har som regel satt ballen rett i mål.

Liverpool hadde ikke scoret på en eneste retur fra keeper før Georginio Wijnaldum satte inn Liverpools sjette og siste mål mot Watford, som altså var Liverpools 40. scoring for sesongen. Nettkjenningen til nederlenderen kom etter at keeper hadde gitt retur på et skudd fra Daniel Sturridge.

Bare en gang tidligere denne sesongen kan vi huske at motstanderlagets keeper har gitt en retur som burde ha endt i scoring. Det skjedde da Adam Lallana på uforklarlig vis satte ballen utenfor i sesongens første ligakamp, mot Arsenal på Emirates, etter at Cech hadde gitt en retur på et lavt skudd fra Philippe Coutinho på stillingen 3-1 til gjestene.

Nå scorer ikke Liverpool så ofte mål etter retur fra keeper historisk sett heller. Det viser vår oversikt over slike scoringer de siste sesongene. Men bare en scoring etter retur medio november er likevel i underkant statistisk sett.

Liverpool har gjort 30 ligamål og 40 mål totalt så langt i sesongen. Tar vi for oss målene i ligaen, så er 19 blitt scoret med høyrefoten og seks med venstrefoten. 5 er kommet på headinger. 25 av målene er scoret fra innenfor 16 meteren, mens fem er scoret fra utenfor 16-meteren.

To mål er headet inn direkte fra corner. Begge mot Crystal Palace, stanget inn av Dejan Lovren og Joel Matip. Fire er kommet på straffespark. Alle satt inn av James Milner. Ett på direkte frispark, satt inn av Philippe Coutinho i serieåpningen på Emirates, og ett etter en feilpasning fra motstander.

Tar vi for oss de 10 målene som er blitt scoret av Liverpool i ligacupen, er fem scoret med høyrefoten og tre med venstrefoten. Ett er kommet på heading, og ett var et selvmål av motstander. Av disse ti er samtlige scoret fra en posisjon innenfor 16-meteren. Ett er scoret på heading direkte etter corner, mens ett er kommet etter feilpasning fra motstander.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]