Trener Neil Critchley:- Ben Woodburn har en ro og kulde foran mål som er sjelden

Nå har han skrevet historie, Ben Woodburn. Vi har sett nærmere på tidenes yngste målscorer for Liverpool FC, og snakket med hans trener fra akademiet.

30. nov 2016 kl 17.44 Torbjørn Flatin

Ben spilte for Liverpool U18 da han var 15 år. Han spilte snart for Liverpool U23 og var med førstelaget på treningsleir til Amerika i sommer som 16-åring. Han har en rekke aldersbestemte landskamper for Wales.

Folk rundt Liverpool FC vil ha kjent ham en stund, mens man innad i klubben har prøvd å legge mest mulig lokk på en spiller som har startet sin karriere som målscorer på førstelaget tidligere enn ungdomssensasjoner som Robbie Fowler og Michael Owen. Det gjelder også manager Jürgen Klopp, selv om ungdomskampene nå vises på klubbens egen fjernsynskanal.

Uten at det var noen stor hemmelighet, vi fikk selv et klart bevis på hvor høyt Ben Woodburn blir sett på tidlig i høst. Normalt får vi tilgang til intervjuer for The Kopite på klubbens akademi, eller i det minst en reell grunn for et avslag. På spørsmål om en prat med Ben fra Wales var det blankt nei, slik en tidligere har opplevd med Michael Owen og Raheem Sterling.

Etter å ha blitt tidenes yngste målscorer for de røde fra Anfield er noen form for anonymitet uansett skrinlagt, det innrømmet da også Klopp umiddelbart.

KLEM FRA SJEFEN -
KLEM FRA SJEFEN -   Jürgen Klopp vil prøve å verne stjerneskuddet Ben Woodburn så godt han kan.

Vet hva som kreves

Ben Woodburn er hurtig, han har bra teknikk, men først og fremst har han nese for scoringer. Han er nok ikke fullt så rask som Michael Owen var, og har ikke helt den samme presisjonen som Robbie Fowler hadde i venstrefoten, men han er i nærheten på begge områdene. Først og fremst har han imidlertid den roen som begge de omtalte hadde inne i straffefeltet og som kjennetegner store målscorere.

Hans tid som juniorspiller er nok nå i det store og hele over. Han vil være på Melwood med førstelaget, og spille med Liverpool U23 når han ikke er i troppen til kamper i Premier League og engelsk cup.

Vi spurte hans trener på Liverpool U18, Neil Critchley, om hvordan han ville omtale unggutten som nå er på alles lepper:

– Ben Woodburn startet ikke sesongen på U18 i fjor, da han var 15 år, men etter noen få uker var han inne på laget. Noen ser ham kanskje mest som en målfarlig spiss, men han er allsidig og kan også spille på begge sidene. Du kan se på førstelaget nå med spillere som Firmino, Coutinho og Mané, som ikke har noen fastlåst offensiv posisjon, og Ben er noe av den typen. Det han har for en så ung spiller, han er blitt 17 nå, er en ro og kulde foran mål som er sjelden. Han har et veldig lavt tyngdepunkt, men er samtidig effektiv. Det er også årsaken til at han gjerne har spilt på årsklasser høyere enn hans alder skulle tilsi. I tillegg hadde han sammen med Ovie (Ejaria) og Trent (Alexander-Arnold) fordelen av å få være flere uker sammen med førstelaget under pre-season i sommer. Han vet hva som kreves og han vet at han også kan fungere på et slikt nivå.


Navn: Benjamin Woodburn
Født: 15.10.1999, i Cheshire, England
Landskamper: Wales U17 – 8 kamper/1 mål, Wales U19 – 3 kamper/2 mål
Debut Liverpool: 26.11.2016 v Sunderland
Tidenes yngste målscorer for Liverpool: 29.11.2016 v Leeds

Hele intervjuet med Neil Critchley vil være å finne i The Kopite nr. 4, som vil være ute hos supporterklubbens medlemmer i uke 50 (5-9. desember).

BEN WOODBURN PÅ SPRANG -
BEN WOODBURN PÅ SPRANG -   som 13-åring.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]