Clyne om hvordan backrollen har forandret seg

– Man blir nesten en ving egentlig, sier Nathaniel Clyne om hvordan Klopp ønsker at backene skal spille.

24. nov 2016 kl 11.09 Arve Vassbotten

Nathaniel Clyne har startet 14 kamper for Liverpool denne sesongen, i tillegg til å komme inn i en kamp. Den hardtarbeidende høyrebacken forteller i et intervju med Liverpoolfc.com hvordan hans posisjon har forandret seg gjennom årene.

– Klopp krever av meg at jeg går framover og hjelper til i angrep. Han liker at backene involverer seg i spillet så ofte de kan, men også være solide defensive. Det hjelper på hvordan jeg spiller, sier Clyne.

Mer ving

— Da jeg begynte å spille, handlet det mer om å forsvare seg, gå opp i vingen og stoppe han, og være nær midtstopperne dine. Nå har rollen endret seg. Det er mer krevende for en back nå.

– De ønsker at du skal løpe opp og ned linja veldig raskt og også hjelpe til i angrep, og nesten bli en ving egentlig. Vingene ønsker å komme inn mer sentralt, og det gir backen mulighet til å ha hele siden.

Vanskelig på trening

Liverpool har vært solide bakover i de siste kampene, og holdt nullen for andre gang denne sesongen mot Southampton på St. Mary's i helga.

– Vi har vært solide i det siste og har ikke gitt motstanderne noen sjanser til å få et skudd på mål, og har vært sterke bakover. Men man må også gi angriperne ros som presser veldig hardt på øverste halvdel av banen, og som stopper lagene fra å skape sjanser. Vår totale dominans i kampene hjelper oss defensivt i kampene.

Clyne mener også at det har hjulpet han selv å spille mot Mané, Coutinho, Firmino, Sturridge og Lallana på treningsfeltet.

– Det er veldig vanskelig når man møter dem på trening. Det er så mye bevegelse i våre offensive spillere. Alle er sikre med ballen og alle har noen triks. Man kan se kvaliteten deres på trening, og den kvaliteten betaler seg på kampdager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]