Knuste erkerivalen:Coutinho stjal showet

Argentina hadde Lionel Messi tilbake, men Brasil og Philippe Coutinho ble for sterke i natt.

11. nov 2016 kl 08.14 Arild Skjæveland

I natt møttes Brasil og Argentina i VM-kvalifisering. Argentina har kniven på strupen i kvalifiseringen, og lå på sjetteplass i kvalifiseringsgruppen til VM i Russland, mens Brasil toppet gruppen. De fire beste går direkte til mesterskapet, mens nummer fem spiller play-off.

En viss Lionel Messi var tilbake for Argentina, men det var Liverpools nummer 10 som stjal showet.

25 minutter ut i oppgjøret får han ballen på venstrekanten, drar den med seg inn i banen og banker den i lengste fra 18 meter. Nok en klassescoring fra kanskje Premier Leagues beste spiller denne sesongen.

Neymar la på til 2-0 like før pause, før Paulinho scoret kampens siste mål like før timen var spilt. Roberto Firmino kom inn for Gabriel Jesus da det gjensto ti minutter av kampen, mens Coutinho gikk av i det 84. minutt.

Etter kampen var 24-åringen ydmyk.

– Det var fint å se Brasil spille med glede, og spille fotball på gøy. Det å være på landslaget er alltid noe jeg vil være stolt av, så tenk å score i en seier mot Argentina. Det handlet aldri om meg. Alt handlet om Brasil, skal han ha uttalt etter kampen ifølge twitterkontoen Seleção Brasileira som dessverre ikke oppgir kilde.

Samme twitterkonto siterer Lionel Messi på at: «Coutinhos mål sjokkerte oss».

Dette var hans sjette mål på 19 A-landskamper for Brasil. For LFC har det blitt seks mål på 12 kamper denne sesongen.

I dag er han på forsiden til den spanske avisen Diario SPORT, og linkes nok en gang til Barcelona. Fortsetter han slik som han har gjort denne sesongen er det nok uunngåelig at han fortsatt vil linkes til de to spanske storklubbene.