Liverpool – Watford på søndag:Dalglish i storform da Elton John spurte etter rosa gin

Det er over 34 år siden Watford spilte sin første kamp i toppserien mot Liverpool, i et møte mellom de to beste lagene i ligaen.

3. nov 2016 kl 17.11 Torbjørn Flatin

Det var første gang Watford skulle spille en ligakamp på Anfield. Med pengene til formann og superstjerne Elton John, og lederegenskapene til Graham Taylor (senere manager for England) var laget rett nord for London blitt en Askeladd i engelsk fotball. Dette var 1982 og fire år tidligere hadde Watford vært i 4.divisjon, nå lå de på 4.plass og var bare fire poeng etter Liverpool da 17 kamper var spilt i deres debut i toppdivisjonen.

Datoen var 11. desember og kampen gikk som Tippekamp da Liverpool angrep mot The Kop i en 1.omgang hvor de skulle sette oppkomlingen grundig på plass.

Halvveis i 1.omgangen scoret de røde et klassisk mål med Kenny Dalglish som servitør for toppscoreren Ian Rush. Noen minutter senere var rollene byttet, men hvor Kenny ble felt da han skulle sende ballen i mål. Phil Neal var sikker fra straffemerket, slik han også var det rett før pause da høyrebacken som ikke hadde stått over en ligakamp på åtte år satte inn nok en straffe.

Ifølge Daily Mirror burde Liverpool ha ledet med det dobbelte etter de første 45 minuttene. Midtveis i 2.omgang ble tidligere kaptein og landslagsspiller for England, Phil Thompson, båret av banen med en skadet ankel, noe som fikk Mirror til å gå med overskriften «THOMPSON TORMENT». Da hadde Watford redusert til 1-3 (Rostron), som også stod seg kampen ut.

Medlemsbladet til supporterklubben kopierte «Liverpools beste» fra hver kamp og Kenny Dalglish ble valget i denne kampen. Det ble slått fast at skotten hadde et stadig bedre samarbeid med Ian Rush, og at han nå var i sitt livs form! 31-åringen ble da også etter sesongen kåret til årets spiller både av journalistene og spillerne selv.

Watford hadde et sterkt mannskap og faktisk endte de sesongen på 2.plass, selv om 71 poeng var hele 11 poeng etter de suverene vinnerne Liverpool. Spesielt var de gule og røde gode offensivt, hvor vingene John Barnes og Nigel Callaghan foret spissene Luther Blisset og Ross Jenkins.

Etter kampen ble Elton John invitert inn i det hellige «Bootroom», støvlerommet hvor Liverpools trenerstab samlet seg etter trening og kamp og hvor bare spesielt innbudte kom inn. Da han ble spurt hva han ønsket å drikke svarte formannen og artisten rosa gin, hvorpå Joe Fagan høflig forklarte at de kun hadde Guiness, Brown Ale eller whiskey.

Liverpool: Grobbelaar, Neal, A. Kennedy, Thompson (Fairclough 65), Whelan, Hansen, Dalglish, Lee, Rush, Johnston, Souness

Watford: Sherwood, Rice, Taylor, Sims, Rostron, Bolton, Jackett, Callaghan, Blissett, Jenkins, Barnes