– De er spillere i verdensklasse

Kaptein Jordan Henderson er meget imponert over Liverpools angrep.

8. nov 2016 kl 00.31 Arild Skjæveland

Liverpools angrepstrio Sadio Mané, Roberto Firmino og Philippe Coutinho stjeler alle overskriftene om dagen. De har nå scoret seks mål hver denne sesongen, totalt 16 av dem i ligaen.

– Jeg ser dem hver dag, og de er spillere i verdensklasse, sier kaptein Jordan Henderson til Liverpool Echo.

– Det er en glede å spille med dem. Jobben vår er å sørge for sikkerhet når de angriper og uttrykker seg. Som lag føler jeg at vi har mye kvalitet, og i siste tredjedel av banen har de vært helt strålende.

Han er også imponert over arbeidsinnsatsen de legger ned.

– Det er spilleforståelsen deres - ikke bare fremover på banen, men også arbeidsinnsatsen for laget når det kommer til press og å vinne ballen tilbake høyt i banen. Alle hjelper laget defensivt. De tre er fantastiske til det, og når de angriper er de ustoppelige når de er på.

Etter nedsablingen av Watford var det de tre lengst fremme som fekk mesteparten av oppmerksomheten.

– De leverte veldig bra mot Watford, men jeg synes hele laget var bra, sier Henderson.

Sadio Mané har scoret alle sine seks mål i ligaen denne sesongen. Fem av dem på Anfield, etter praktscoringen mot Arsenal i debuten.

FEM PÅ FEM:
FEM PÅ FEM:  Sadio Mané har scoret fem mål på fem kamper på Anfield.

– Sadio var et stort talent i Southampton. Måten han spilte på og målene han scoret viste hva han kunne, men siden han kom hit har han hevet seg enda et hakk. Du må gi manageren og støtteapparatet honnør for det - i tillegg til Sadio for arbeidsinnsatsen han har lagt ned.

– Han har også hevet seg taktisk, og fått bedre spilleforståelse. Jeg er sikker på at Sadio vil fortelle deg det samme. Han har jobbet hardt for det, og får nå sin belønning.

Kapteinen vil ikke sammenligne årets lag med 2013-14 versjonen, som endte på andreplass bak Manchester City.

– Jeg liker ikke å sammenligne dette laget med det for et par år tilbake. Jeg foretrekker å konsentrere meg om dette laget, hva vi er gode på og hva vi gjør. Det er det viktigste. 2013-14 laget er fortid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]