Avisrunden etter 6–1 mot Watford:«De har vært tittelutfordrere tidligere, men ikke på denne måten»

Engelske aviser hyller Jürgen Klopp for jobben han har gjort gjennom et drøyt år på Anfield.

7. nov 2016 kl 10.55 Marius Rabben

Anfield-publikumet fikk se rødtrøyene dominere kampen, knuse Watford og ta over ledelsen i Premie League. Nå har laget spilt ni ligakamper på rad uten tap.

«Her er fruktene Klopp har båret de 13 siste månedene. Dette er hva Liverpool har blitt med den karismatiske tyskeren ved roret», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

«De er en hensynsløs og nådeløs kraft som kjører over motstandere med en fortryllende angrepsfotball.»

Watford, som hadde holdt nullen i sine tre siste kamper før Merseyside-besøket, hang ikke med da Liverpool skrudde opp tempoet.

Flest mål i Premier League

«Etter Chelseas maktdemonstrasjon mot Everton 24 timer tidligere, responderte Klopps menn med stil og utnyttet at Manchester City, Arsenal og Tottenham gikk glipp av poeng.»

Dette var faktisk femte gang på elleve ligakamper at de røde scoret fire mål eller mer.

Pearce er spesielt imponert over hvor bra laget har vært offensivt denne høsten. Ingen i ligaen har scoret mer hittil.

«Liverpool har kommet til sporadiske tittelkamper i Premier League-æraen tidligere, men aldri på denne måten. De 30 scoringene deres på dette stadiet er enestående», skriver han.

«Liverpool fortsetter ikke bare å vinne, de skaper frykt hos rivalene med måten de gjør det på. Klopp har kanskje dempet betydningen av å klatre til topps tidlig i november, men dette var likevel en viktig milepæl i hans regjeringstid på Anfield.»

«I garderoben og på tribunene øker troen på at de røde er kapable til å bli værende der», fortsetter Pearce.

«Spør deg selv hvilken annen stall du heller ville hatt? Ingen andre har en angrepsfirer som Roberto Firmino, Philippe Coutinho, Sadio Mané og Adam Lallana. Ingen andre er velsignet med den dybden som har en med Daniel Sturridges kaliber som innbytter.»

«Spør deg selv hvem du heller ville sett styre dette? Faktum er at Klopp er en vinner. Han vet hva som skal til for å vinne titler», fortsetter Pearce.

«Ved å utvikle det talentet han tok over og kjøpe klokt, har Klopp skapt et elegant, helhetlig lag der alle vet hva sin rolle er.»

– Ansvaret er delt

Paul Joyce i The Times trekker frem fordelingen av målscorere når han sammenlikner formen med det som ble vist i sølvsesongen for tre år siden.

Mot Watford ble innbytter Gini Wijnaldum den 13. spilleren i målprotokollen for Liverpool så langt.

«Forskjellen mellom dette Liverpool-laget og det som snublet på tampen i 2014, ved å miste tabelltoppen til Manchester City den 7. mai, er at ansvaret nå er delt.»

«De spiller som et kollektiv istedenfor å følge ledelsen til en individuell spiller, noe som var tilfellet da Luis Suárez herjet på ukentlig basis.»

– Bedre, hurtigere og sterkere

I Telegraph skriver Chris Bascombe blant annet om dominansen i banespillet.

«Liverpool var i bedre form, hurtigere og sterkere. Gjestene hadde ingen steder å løpe, ingen steder å gjemme seg. Til The Kops glede er dette i ferd med å bli en trend.»

«Watford ble bedre senere i kampen, der Loris Karius kom i aksjon før Daryl Janmaat sørget for at Liverpools «clean sheet» forblir en sjeldenhet.»

«Hvis det er et snev av tvil, tilhører det glimtvis konsentrasjonsmangel i forsvaret, men å høre at Klopp fastslå uten et hint av ironi at laget kunne ha spilt bedre da de ledet 5–0, oppsummerte hvor Liverpool står for øyeblikket.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]