Linkes til Liverpool:– Den mest spennende spilleren i Russland

Liverpool ønsker seg Sardar Azmoun. RFPL-ekspert mener de helrøde er på jakt etter en glimrende spiller.

9. nov 2016 kl 08.04 Arild Skjæveland

Sent i går kveld meldte flere av journalistene som følger Liverpool FC tettest at Jürgen Klopp har Sardar Azmoun i kikkerten.

Danny Ings er trolig ute for sesongen med sin kneskade, mens Sadio Mané skal til Afrikamesterskapet, som starter 14. januar og avsluttes med finale 5. februar. Det skal ha åpnet for at Jürgen Klopp vil se seg om etter en angriper når overgangsvinduet åpner 1. januar.

– Den mest spennende spilleren i Russland

John Bradley er kanskje mest kjent som kommentator på LFCTV, men brukes ofte av medier som ekspert på russiske Premier League, hvor han som første utlending denne sesongen får stemme over hvem som blir årets spiller i Russland, i bladet Futbol. Han mener Liverpool jakter en svært spennende spiller.

– Sardar Azmoun er et fantastisk talent. Han er veldig naturlig begavet. Han er sterk, rask, har et øye for mål. Han er fortsatt rå, men forbedrer seg raskt. Han har er uberørt av utfordringene satt foran seg - det være seg liga, internasjonal fotball eller Champions League. Han har scoret bra med mål på alle nivå, skriver Bradley på Twitter.

– Den eneste ulempen i spillet hans så langt er at han kan være litt hissig. Han har klart å plukke opp noen røde kort for dum oppførsel.

Azmoun har scoret 16 mål på 22 landskamper for Iran. 21-åringen har også bra tall fra fra aldersbestemt fotball, med sju mål på seks kamper for U17, 19 mål på 19 kamper for U20 og fire på fire kamper for U23.

– Den største faktoren i Azmouns karriere har vært hans far/sønn-forhold med trener Kurban Berdyev. Han fulgte ham fra Rubin til Rostov, melder Bradley videre.

Bradley hevder at det er en spiller Tottenham har studert nøye, og «sikkert har sett hundre ganger».

– Det er også verdt å merke seg at Azmoun er på radaren til flere av de største klubbene i Europa. Han har mange beundrere.

Angriperen på 186 cm er født 1. januar 1995, og vil være 22 år om Liverpool eventuelt får kloa i han.

– Det har kommet få stortalenter ut fra Russland de siste årene, men Azmoun er det mest spennende talentet der. Han er en uslepen diamant, med stort potensial, avsluttet John Bradley i sin twitteroppsummering.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]