Dette skriver avisen:«Det er i slike øyeblikk hele sesonger kan snu»

Avisene er opptatt av Philippe Coutinhos skade, Origis inntreden og Klopps dirigentrolle etter seieren mot Sunderland.

27. nov 2016 kl 10.06 Arve Vassbotten

«Når de møtte motgang, leverte Liverpool», begynner James Pearce i Liverpool Echo sin kommentar med. For etter at Liverpool har møtt på få hindringer på Anfield, denne sesongen var «dette en helt annen type triumf», som Pearce beskriver det.

«Klopps menn var langt fra deres aller beste, men de gravde dypt for å ødelegge Sunderlands stae motstand. Dette handlet bare om utholdenhet der Liverpool rett og slett nektet å gi opp».

Klopp som dirigent

Og Pearce mener det var Klopp som dirigent man fikk se på Anfield lørdag. Som da han kastet hendene i været og var irritert på negativiteten fra publikum da Henderson mislyktes med en langpasning etter 62 minutter.

«Det var et mesterstykke. Stemningen på Anfield ble umiddelbart forvandlet, og tilskuerne svarte på hans oppfordring. Lydnivået ble hevet, og det samme ble Liverpools press, inspirert av filmmusikken.»

Pearce mener målscorer Origi virkelig tok vare på sjansen han fikk da Coutinho måtte ut med skade. Dette var hans første Premier League-mål på sju måneder. Liverpool hadde nær 80 prosent ballinnehav i kampen. Men fikk lite ut av det.

«Det gikk for tregt, og var for forutsigbart. Denayer limte seg fast til Coutinho og hindret at han kunne dra i trådene.»

«Clyne og Milner spilte så langt oppe at de egentlig var vinger, men det manglet kvalitet fra sidene», skriver Pearce.

Det gikk for tregt, og var for forutsigbart. Denayer limte seg fast til Coutinho og hindret at han kunne dra i trådene.James Pearce - Liverpool Echo
SCORET IGJEN:
SCORET IGJEN:  Origi tok muligheten da han fikk den, og scoret sitt første Premier League-mål på sju måneder.

Sammenspleiset og selvsikre

Andy Hunter i The Guardianmener Origis inntreden i kampen, viser til fulle de angrepsalternativene Klopp har tilgjengelige.

«Origis inflytelse på Liverpools sjette seier på sju hjemmekamper demonstrerte angrepskvaliteten Klopp har tilgjengelig. Forestillingen og atmosfæren viser hvor langt Liverpool har kommet på de ni månedene siden Sunderland sist var her og kom tilbake etter å ha ligget under med to mål.»

Mens publikum den gangen protesterte mot billettprisene og gikk ut, og laget ikke klarte å håndtere et nedrykkstruet lag har det skjedd en endring til dagens Liverpool-lag.

«I dag er de sammenspleiset, selvsikre og finner løsninger», skriver Hunter.

«Origi kom inn med en mer direkte og fysisk tilstedeværelse», mener han.

Mannsmarkeringen på Coutinho

«Målene har regnet inn på Anfield hele sesongen, men ingen av dem har blitt møtt med så overveldende lettelse som da innbytter Divock Origis lave skudd endelig gikk inn mot stae Sunderlands modige kjemping», skriver Ben Findon i The Telegraph.

«Dette var den type kamp som kan gi Liverpool, og kanskje supporterne, det nødvendige nivået med tålmodighet de trenger når ting ikke helt er som de ønsker at det skal være. Liverpool har vunnet på alle mulige måter denne sesongen. De har kommet tilbake fra å ligget under, og ridd inn en liten ledelse, men dette var et scenario der sliping var nødvendig for å få seieren i havn», skriver Simon Hughes i Independent.

Om Jason Denayers mannsmarkering på Philippe Coutinho, skriver Hughes:

«Denayer var så hengiven til rollen, at det ikke ville vært en overraskelse om han fulgte Coutinho inn i garderoben bare for å være sikker på at han var ferdig med jobben».

Denayer var så hengiven til rollen, at det ikke ville vært en overraskelse om han fulgte Coutinho inn i garderoben bare for å være sikker på at han var ferdig med jobbenSimon Hughes - Independent

Sesongavgjørende?

Også Tony Barrett i Joe-co.uk, skriver om mannsmarkeringen.

«Det tok Philippe Coutinho en halvtime å miste sin mannsmarkering, Jason Denayer, og når han gjorde det ønsket hele Liverpool at han ikke hadde gjorde det. Like etter at han fant rom, lå han der i smerter», skriver Barrett.

Det tok Philippe Coutinho en halvtime å miste sin mannsmarkering, Jason Denayer, og når han gjorde det ønsket hele Liverpool at han ikke hadde gjorde det.Tony Barrett - Joe-co.uk

«Det er i slike øyeblikk hele sesonger kan snu. Akkurat når alt ser ut til å gå så bra, griper skjebnen inn og kan lage en ny historie, det kan endre retning og stemningen kan bli dårligere. Liverpool er kanskje ikke for avhengige av Coutinho siden angrepet har mange fasetter, men han er deres beste og mest inspirerende spiller. Det var derfor David Moyes ba Denayer følge Coutinho som en skygge», skriver Barrett videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]