– Det er nesten telepati

Adam Lallana forteller om en Liverpool-stall der alle synes å forstå hverandre ute på banen.

10. nov 2016 kl 00.04 Einar Kvande

Liverpool topper Premier League-tabellen etter 11 kamper, og Adam Lallana mener det skyldes en nærmest telepatisk forståelse mellom spillerne i troppen.

– I Liverpool snakker vi alle samme språk. Det er en klisje, men fotballen har sitt eget språk. Ta Roberto Firmino for eksempel. Han snakker ikke godt engelsk, selv om han snakker bedre engelsk enn jeg snakker portugisisk. Det er en nærmest telepatisk forståelse mellom Firmino, Philippe Coutinho og Sadio Mane, uttaler Lallana til engelsk presse.

– Det skyldes ikke at de snakker samme språk, eller at de alle prater engelsk. Phil er veldig sjenert, men engelsken hans er god. Men han snakker ikke så mye. Vi kjenner bare hverandres spill ut og inn.

– Trening gir perfeksjon, og når du vet hva manageren din krever, så gjør du det han forlanger. Det er dette man ser resultatene av nå. Vi høster fruktene av hardt arbeid.

– Det Klopp har gjort annerledes med meg, har han også gjort med alle andre i troppen. Det er ikke bare jeg som presterer bra, men hele laget presterer på et høyt nivå. Jeg liker å jobbe med ham. Jeg føler jeg har et veldig godt forhold til ham, og at han stoler på meg.

– Jeg stoler også på ham, og når du har et slikt forhold, kan han si ting du ikke ønsker å høre, men det vil likevel ikke føles negativt eller personlig. Det er alltid profesjonelt basert, på et ønske om å vinne.

– Selvtillit er ikke noe du bare kan slå på og av. Når du har selvtillit, er det viktig å utnytte det og bruke det for alt det er verdt. Jeg har høy selvtillit akkurat nå, og jeg ønsker å ta med meg dette inn på landslaget.

England møter Skottland på Wembley fredag kveld, og 28-åringen håper å få en sentral rolle i den kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]