Karius om overgangen:– Et enkelt valg

Loris Karius trengte ikke mye betenkningstid da han hørte om interessen fra Liverpool og Jürgen Klopp.

10. nov 2016 kl 11.11 Arild Skjæveland

Liverpools tyske målvakt spilte 91 Bundesliga-kamper for Mainz 05 - Jürgen Klopps gamle klubb. Han debuterte allerede som 19-åring, etter et par sesonger på Manchester Citys akademi hvor han daglig trente med Joe Hart.

Gode prestasjoner på høyeste nivå i Tyskland, kombinert med en lav utkjøpsklausul på 4,7 millioner pund, gjorde at flere klubber snuste på 23-åringen

– Dersom du leser alt om hvem som er interessert i deg blir du gal, for det er så mye tull som skrives. Jeg tenkte at jeg ikke skulle kaste bort tiden min på det, og bare fokusere på spillet mitt. Jeg lot «Flo» (Florian Goll, agent) ta seg av overgangsgreiene, for jeg har full tillit til ham og vet at han tar vare på meg, sier Karius i et intervju med Melissa Reddy i Goal.com.

– Da jeg hørte at Klopp ønsket meg ble jeg glad, for jeg følte det var en stor belønning etter alt jeg har vært gjennom, men også fordi jeg vet hvor hardt manageren jobber for suksess. Jeg fulgte allerede med på Liverpool, som mange andre i Tyskland, for å følge med på hvordan han gjorde det i Premier League.

ENKELT VALG:
ENKELT VALG:  Loris Karius forteller at han ikke trengte mye betenkningstid da Jürgen Klopp tok kontakt.

Han lot seg imponere også av det laget presterte forrige sesong.

– Du kunne allerede se hvordan spillestilen hadde forandret seg, og selv om resultatene ikke alltid var så gode som folk ønsket, kunne du se at han bygde noe og at laget var sterkere, sier målvakten.

Det var ingen vanskelig avgjørelse å ta, da telefonen kom fra Liverpool.

– Jeg visste at han den sommeren, med tiden til å lage sitt eget lag, med overganger og sesongoppkjøring, ville endre Liverpool. Jeg trodde på alt han fortalte meg. Jeg hadde en god samtale med ham, og det var ingen vanskelig avgjørelse.

– Hvor stor klubben er forstår en ikke før en er her. Den er fulgt av millioner over hele verden, og alle har en mening på grunn av lidenskapen. Du kan lese om det, og bli fortalt om det, me du føler det først når du er her. I Mainz var det slik at dersom vi tapte en kamp, ville folk si «ikke tenk på det, vi gjør det bedre neste gang». Her er forventningene noe helt annet. De er veldig høye, og det er bra, for vi forventer bare det beste av oss selv også.

– Det er fantastisk å ha så mange supportere overalt, som elsker klubben og ønsker det beste. Det er motivasjon for oss spillere, og vi må bruke det. Hva de forventer fra meg er ikke noe mindre enn hva jeg forventer fra meg selv. Jeg ønsker å være den beste for Liverpool.

Reddy skriver at Karius har bosatt seg sør i Liverpool, i Allerton. Han kommer godt overens med klubbens keepertrener John Actherberg.

– Det er viktig å ha et godt forhold slik at en stoler på hverandre, kan snakke sammen og jobbe med både de store og små tingene. John er en veldig morsom mann, men alvorlig når det kommer til jobben. Han er lidenskapelig, og det er en god miks. Han er ikke bare en fin fyr, men han forlanger mye fra deg på trening også.

KEEPERTRENEREN:
KEEPERTRENEREN:  Loris Karius sammen med keepertrener John Achterberg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]