Et skudd for baugen for Klopps planer i januar

Borussia Dortmund ønsker å starte samtaler med Liverpool-linkede Christian Pulisic om en ny langtidskontrakt.

10. nov 2016 kl 16.58 Einar Kvande

Borussia Dortmund håper å overtale Christian Pulisic til å signere en ny langtidskontrakt, for å få slutt på spekulasjonene om at amerikaneren kan være på vei til Liverpool.

Det er hevet over tvil at Jürgen Klopp er en stor beundrer av den unge vingen, etter at Liverpool la inn et bud på 11 millioner pund for Pulisic i sommer.

James Pearce i Liverpool Echo skriver at Liverpool tråler markedet i jakten på en angrepsspiller etter den nye langtidsskaden til Danny Ings, vel vitende om at Sadio Mané blir borte en måned like over nyttår på grunn av spill for Senegal i Afrika-mesterskapet.

Etablert i Dortmund

18 år gamle Pulisic har kontrakt med Borussia Dortmund til 2019. Han har etablert seg i Thomas Tuchels førstelagsdropp, og har spilt et dusin kamper for klubben denne sesongen.

Dortmunds sportsdirektør, Michael Sorc, har ingen intensjon om å gi slipp på amerikaneren, og står klar til å tilby tenåringen en ny og forbedret kontrakt.

– Det kom noen bud på ham i sommervinduet fra engelske og tyske klubber, men vi ønsker å beholde ham og utvikle ham her, har Zorc uttalt til Sports Illustrated.

– Vi har ikke utviklet denne spilleren for å selge ham. Vi har en langtidskontrakt frem til 2019, men på grunn av utviklingen til spilleren er klubben klar til å snakke med ham når som helst om å forlenge kontrakten.

Pennsylvania-fødte Pulisic kom til Dortmunds akademi i januar 2015, mens Jürgen Klopp fortsatt var manager i klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]