Avisene etter Leeds-kampen:«Et uforglemmelig øyeblikk»

Ikke overraskende handler det meste i engelske aviser om Ben Woodburn etter rekordscoringen foran The Kop.

30. nov 2016 kl 11.55 Marius Rabben

«Dette er det drømmer lages av. Med et ufeilbart treff fra høyrefoten skjøt Ben Woodburn Liverpool til semifinalene i ligacupen og skrev navnet sitt i historiebøkene på Anfield», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Den unge, lokale angriperen som har vært i klubben siden han spilte på U7-nivå, og som nylig fortsatt var blant de yngste spillerne på juniorlaget, fastsatte sluttresultatet til 2–0.

«Det var et uforglemmelig øyeblikk for et virkelig spesielt talent», legger Pearce til.

I The Times skriver Henry Winter at avslutningen var Woodburns tredje for kvelden. «Hans første skudd ble blokkert av Kyle Bartley, og det andre gikk ut til innkast. Men ingenting påvirket eller distraherte unggutten.»

«Han var bestemt på å score mot The Kop End, og smilet da han gjorde det viser lidenskapen hans for klubben.»

«Katten er ute av sekken»

Etter et glimrende Liverpool-angrep slapp Gini Wijnaldum ballen videre til Woodburn på kloss hold. «Han hamret ballen opp i nettaket, jublet vilt, løp langs ekstatiske The Kop, som elsker synet av at disse akademispillerne lykkes.»

«Jürgen Klopp innrømmet under oppladningen til kampen at det ville bli vanskelig å holde Woodburn tilbake etter den korte debuten mot Sunderland tre dager tidligere», fortsetter Pearce i lokalavisen. «Nå blir det umulig. Katten er for alvor sluppet ut av sekken.»

«Og det var ikke den eneste akademispillere som skinte på en kveld der et meget forandret Liverpool-lag hadde flaks før de avsluttet med stil og slo ut Leeds United. Ovie Ejaria og Trent Alexander-Arnold styrket begge omdømmet sitt før de løp bort for å omfavne Woodburn ved sluttsignalet.»

Liverpool hadde åtte endringer fra det laget som startet mot Sunderland i helga. «Klopp klarte seg etter elleve endringer i forrige runde, mot Tottenham, der de røde hadde en relativt problemfri kveld grunnet Sturridges dobbel. Men dette var en veldig annerledes test», skriver Pearce.

HARD MOTSTAND:
HARD MOTSTAND:  Med åtte endringer på laget innrømmet Jürgen Klopp at han visste det ville bli vrient, og Leeds var nær ledermålet flere ganger.

«Dette var ikke andrelaget til Spurs. Det var et sultent og tent Leeds-lag, desperat etter å imponere tilbake på den store scenen. Yorkshire-laget ble heiet frem av 5 300 supportere på sin første tur til Anfield på 13 år.»

Leeds skapte problemer

Og Championship-spillerne var på ingen måte redde for å yppe seg. Echo skryter av manager Garry Monk, som har fått skuta på rett kjøl etter ansettelsen i sommer, og nå øyner de en retur til Premier League.

«Leeds klarte mer enn å matche Liverpool gjennom de uryddige 45 første minuttene, hvor vertene slet med å finne flyten». Hadi Sacko brant tidlig en stor mulighet alene med Simon Mignolet, mens Liverpool slet med å komme til klare sjanser.

«Den andre omgangen bød på mer av det samme, med et økende frustrasjonsnivå på Anfield.»

Chris Bascombe i Telegraph skriver: «Hvis Garry Monk kom med mer håp enn forventninger, ble Leeds-managerens selvtillit større utover i kampen. Laget hans skapte en rekke sjanser, og den enestående Kemar Roofe traff stolpen tidlig i andre omgang.»

I STOLPEN:
I STOLPEN:  Kemar Roofe var bare noen centimeter unna å sende Leeds i ledelsen på Anfield.

Ubeseiret på 15 kamper

«I en periode så det mest ut som at Leeds ville være dem som fikk gjennombruddet», mener Pearce.

Så jublet isteden hjemmefansen. «Liverpool slet, manglet et fungerende samhold og det lille ekstra i angrep, skriver Winter i The Times. «Men så sendte Alexander-Arnold dem på vei til sin rekordsterke 17. ligacup-semifinale, forbi Tottenhams antall, ved å piske inn et utsøkt innlegg som Divock Origi omsatte i scoring.»

Seieren sørget for at Liverpool er klare for semifinale sammen med Hull, som slo Newcastle på straffer. Onsdag kveld spiller Manchester United mot West Ham og Arsenal mot Southampton, og trekningen finner sted i like etter kampslutt.

«Liverpool er ubeseiret på 15 kamper, er poenget unna toppen i Premier League, og er ett steg unna en Wembley-finale», oppsummerer Pearce. «Drømmen fortsetter.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]