Før kampen: Liverpool - Sunderland

Les deg opp før kampen lørdag ettermiddag.

25. nov 2016 kl 23.37 Lars Frøsland

Lørdag klokka 16 tar Liverpool imot det litt overraskende formlaget Sunderland. David Moyes’ mannskap så helt kjørt ut etter de første rundene, men nå har laget fra Nordøst-England skjerpet seg. Seks poeng på de to siste kampene har tatt laget opp fra den ubehagelige sisteplassen.

SCORINGSHUMØR:
SCORINGSHUMØR:  Liverpool har mange formspillere – og mange som leverer foran mål.

Liverpool har vært i strålende form etter det forsmedelige tapet i andre serierunde. Liverpool har faktisk kun det ene tapet denne sesongen. Burnley er det eneste laget som har beseiret Liverpool både i cup og seriespill.

Kampen mot Southampton forrige runde var den andre 0-0-kampen for Liverpool denne sesongen. I tillegg var det kun den andre kampen uten baklengs. Det ble også 0-0 på Anfield mot Man Utd i høst.

Tabellsituasjonen

Liverpool ligger på 2. plass med 27 poeng: vunnet 8, uavgjort 3 tap 1.
Sunderland på 19- plass med 8 poeng: vunnet 2, uavgjort 2, tap 8.

Klopp før kampen

– Det er vår jobb å vise at alt er annerledes her, om de vinner andre steder i Premier League er det bra for dem. Men ikke her. Alle vet alt om Defoe. Han er rask, erfaren og en god spiss.

– En kamp mot Southampton er ikke et sted man skaper 20-30 sjanser, men vi hadde fem veldig gode sjanser og det er et veldig godt tegn. Men Sunderland-kampen vil være veldig annerledes. De er et «parking the bus»-lag.

Moyes før kampen

– Vi har vært konkurransedyktige på bortebane, og vi har vært nære ved å vinne kamper… Vi må bare gå ut å gjøre det vanskelig for Liverpool. Det er ikke lett å vinne to kamper på rad når man er på bunnen, så spillerne er i godt lag.
– Liverpool er en virkelig god klubb med gode supportere, og de har noen fantastiske spillere. Det er alltid tøft å dra dit. Det er vanskelig å slå dem.
– Vi vant forrige kamp mot Hull. Forhåpentligvis kan vi gjøre det samme på Anfield.

Liverpools målscorere 2016/17:

Coutinho 6
Firmino 6
Mané 6
Milner 4
Sturridge 4
Lallana 3
Can 2
Lovren 2
Origi 2
Henderson 1
Klavan 1
Matio 1
Wijnaldum 1

Sunderlands målscorere 2016/17:

Defoe 7
Anichebe 3
McNair 2
Van Aanholt 2
Januzaj 1

Sunderlands spiss Jermaine Defoe har scoret 11 bortemål i kalenderåret 2016. Han har 18 PL-mål totalt i den perioden. Harry Kane (19) er eneste engelskmann med bedre tall.

Fakta, tall og statistikk:

I de siste 63 seriemøtene mellom lagene har Liverpool kun fem tap. Forrige gang Liverpool tapte mot The Black Cats var i 2012.

Av de 30 gangene de har møttes i Premier League har Liverpool 17 seire. 10 har endt uavgjort, mens Sunderland har vunnet tre.

Anfield-klubbens største seier mot Sunderland kom i 1922. Da vant de 5-1. I 1930 led Liverpool sitt største tap mot samme klubb: 6-0 til Sunderland ble det da.

Roger Hunt var siste Liverpool-spiller som scoret hattrick mot Sunderland. Det skjedde i 1966.

Simon Mignolet stod 90 PL-kamper for Sunderland, mens lagkamerat Jordan Henderson fikk 71 kamper seriekamper, før han skiftet klubb til Liverpool.

Liverpools visekaptein scoret sitt aller første mål mot Sunderland. Dette var i 2002, og da spilte den anvendelige spilleren for Leeds.

Artikkelen fortsetter under bildet

FLERE SMIL?
FLERE SMIL?  Får Klopp mer å smile for?

Kun tre Liverpool-spillere har blitt utvist i kamp mot Sunderland. Rob Jones, Dietmar Hamann og Momo Sissoko. Liverpool vant for øvrig alle tre kampene – selv med 10 mann.

Liverpools siste hjemmeseier mot Sunderland kom i 2014. Steven Gerrard og Daniel Sturridge nettet for Liverpool. Ki Sung-Yueng scoret for Black Cats.

Jürgen Klopps mannskap har scoret 17 ganger på fem hjemmekamper denne sesongen. Forrige gang de hadde bedre tall var i 1980/81. I 1987/88 og 2009/10 hadde de like mange.

Får Wijnaldum spilletid i dag, blir det hans 50. PL-kamp.

Wijnaldums ble den 25. spilleren som har scoret under Klopp, da han satt sitt første mot Watford.

Kun Everton har spilt mer uavgjort på Anfield enn Sunderland.

Liverpool har aldri unngått å score to kamper på rad under Klopp.

Liverpool har ikke tapt på 10 seriekamper. Det er den lengste kamprekken uten tap siden desember-mars (2014/15).

Black Cats har scoret sine siste 21 straffespark. Ingen i Premier League har bedre uttelling enn det.

Kilde: Premierleague.com, Ged Rea

Har du innspill til journalisten?
[email protected]