Loris Karius: Forklarer småfeilene i de første kampene

Loris Karius har fått seg noen overraskelser etter overgangen til England, men sier Liverpool-spillerne nå motiveres av tabellsituasjonen.

16. nov 2016 kl 19.01 Arve Vassbotten

– Tabellen lyver ikke. Vi har mest poeng akkurat nå, men det er veldig tidlig, og vi trenger å konsentrere oss, ta en kamp om gangen og fortsette å vinne. Det er tre eller fire andre lag nær oss som er veldig sterke, så det er ingen tid til å slappe av nå, sier Loris Karius i et intervju med Liverpool Echo.

Etter at Liverpools nye keeper kom tilbake etter bruddskaden i hånda, fikk han sin debut mot Derby i ligacupens tredje runde. Siden den gang har han startet sju kamper, og bare blitt vist til benken i ligacupen mot Tottenham. Jürgen Klopp har også gjort det klart at den tidligere Mainz-keeperen er førstevalget mellom stengene.

– Når man har managerens tillit er det alltid bra for en spiller. Det får deg til å føle deg bra at manageren setter pris på kvalitetene dine og har troen på deg.

– Vil ikke gjøre feil

Til tross for tilliten fra Klopp, kunne Karius virke noe nervøs i sine første kamper.

– Jeg tror problemet i de første kampene var at jeg virkelig ikke hadde noe å gjøre når det kom til redninger, så når jeg kanskje slo en dårlig pasning eller misset på et innlegg eller slike ting ble det sett på med kritiske øyne fordi det var det eneste som var å se på. I en kamp der du kanskje har tre eller fire gode redninger, snakker man ikke så mye om de andre tingene. Men jeg vil ikke gjøre noen små feil heller, så det er hele tiden ting å forbedre, men jeg kan ikke huske at jeg gjorde noen feil som førte til noe mål heller, sier han.

I intervjuet snakker Karius også om den bakre fireren. Han sier han kommuniserer spesielt bra med Jöel Matip.

– Vi har en god kommunikasjon mellom oss, men hele den bakre fireren synes jeg fungerer veldig bra. Noen ganger er vi litt skuffet over at vi ikke har holdt buret rent i så mange kamper, men vi har en veldig aggressiv måte å spille å, med veldig høye posisjoner, og det er en risiko man tar. Så kanskje kan en kontring eller en dødball føre til et mål, men når man ser på totalen når man vinner 6-1, så kan det være verre, sier han.

Spesielt når det er så mye vind er det noen ganger vanskelig å vurdere hvor ballen vil gå, det var nytt for meg.Loris Karius

Overrasket av vinden

På treningsfeltet har keeperen blitt dyttet rundt med rugbyputer for å bli vant med livet i Premier League, og han innrømmer at det har vært visse tilpasninger fra tysk fotball.

– Det er ikke så enkelt, spesielt når det er så mye vind er det noen ganger vanskelig å vurdere hvor ballen vil gå, det var nytt for meg. John (keepertrener John Achterberg) prøver å gjøre det så realistisk som mulig på trening som det er i kamper, og jeg liker å jobbe med han. Det handler ikke bare om treningene med putene, men vi har gode treninger generelt, og jeg føler jeg tilpasser meg veldig godt.

– Vi er på toppen nå, så vi ønsker ikke å gi bort den posisjonen etter bare en kamp. Det er motivasjon nok, sier Karius om helgens kamp mot Southampton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]