Forlenget med akademisjefen

Alex Inglethorpe har i dag skrevet under på en ny avtale med klubben.

11. nov 2016 kl 11.09 Arild Skjæveland

Liverpool FC bekrefter i dag at akademisjef Alex Inglethorpe har skrevet under på en ny langtidskontrakt med klubben. Klubben skriver at den nye avtalen anerkjenner Inglethorpe sine lederegenskaper på akademiet, og vil gi mer stabilitet til strukturen rundt akademiet i Kirkby.

Inglethorpe kom til klubben som U21-manager i november 2012, og ble ny akademisjef i august 2014.

– Kvaliteten på fotballklubbens ungdomssystem er drevet av mange faktorer, men ikke minst av kvaliteten på folket som jobber der. I Liverpool er vi heldige som har full støtte - fra eierne, til førstelagets støtteapparat, i mitt eget støtteapparat og i de unge spillerne selv. Vi har en klar filosofi som vil komme hver eneste unge spiller som kommer inn i vårt system til gode, sier Inglethorpe til Liverpoolfc.com.

– I denne delen av fotballindustrien er det ekstrem konkurranse for øyeblikket, og det er viktig at vi kan tilby noe som skiller oss fra rivalene. Jeg tror vi gjør det med å tilby et elitemiljø og kultur, mens vi investerer i disse unge spillerne også utenfor banen.

– Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til så langt, og gleder meg til å se utviklingen videre. Takket være støtten vi får fra eierne, Jürgen, førstelagets støtteapparat, og strukturen.

Sportsdirektør Michael Edwards skryter av akademisjefen.

– Alex er anerkjent som en av frontfigurene innen ungdomsfotball. Ikke bare i Premier League, men i hele Europa. Det var viktig for oss, for stabiliteten og fremtiden, at vi sikret en ny langtidsavtale. Han er en sterk leder, og en glimrende strateg. Han har vært arkitekten for å lage en klar vei fra akademisystemet til førstelaget og en karriere som profesjonell, sier Edwards.

– Forholdet mellom akademiet og Melwood har aldri vært sterkere, og det er fordi vi med Jürgen og Alex har ledere som er genuint opptatt av ungdomsfotball og spillerutvikling. For klubben er det fantastiske nyheter at vi kommer til å ha glede av deres visjoner og ekspertise i mange år fremover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]