– Fortsatt reell interesse fra Kina, men FSG sitter på gjerdet

Sunday Times-journalisten Jonathan Northcroft hevder at et kinesisk investeringsselskap fortsatt er interesserte i å kjøpe Liverpool FC.

10. nov 2016 kl 23.24 Einar Kvande

Northcroft skrev en artikkel om interessen fra Kina for et par måneder siden, og i kveld har han gitt et intervju til Anfield HQ om utviklingen i saken.

– Interessen er der fortsatt. Da jeg skrev om saken i september tror jeg kineserne trodde de kunne lande en avtale raskt, men FSG er fortsatt usikre på om de ønsker å selge klubben. Kanskje verdsetter også FSG klubben høyere enn kineserne forventet. Men interessen er fortsatt der, uttaler Northcroft i intervjuet.

Klubben øker i verdi

Journalisten tror at FSG sitter på gjerdet, og lurer på hvor mye penger klubben er verdt, nå som laget er med i kampen om ligatittelen og kan komme med i Champions League igjen neste år.

– Det gjør klubben mer verdifull, slår han fast.

Northcroft peker også på at nye Main Stand har vært en suksess, noe som også har økt verdien på klubben.

– Jeg tror kineserne startet med et bud på 800 millioner pund, men de må nok verdsette klubben langt høyere enn det for at FSG skal la seg friste til å selge, enten en andel eller hele klubben. Men interessen fra Kina er fortsatt der.

Tar lang tid

Northcroft synes det er ironisk at interessen fra Kina kommer på et tidspunkt der Liverpool har en manager i Jürgen Klopp som ikke synes å være avhengig av å bruke store summer på transfermarkedet.

– Slike ting som dette tar lang tid. FSG vil på ingen måte ha det travelt med å selge klubben. De sitter på en klubb som stiger i verdi hele tiden, og det er opp til kineserne å komme opp med en pakke som interesserer de nåværende eierne. Dette vil dra ut i tid, og jeg tror ikke vi får noen endelig avgjørelse før sesongen er over.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]