Gerrard bekrefter at han forlater LA Galaxy

Steven Gerrard skal nå bruke tid på å vurdere framtiden.

15. nov 2016 kl 17.33 Arve Vassbotten

Avslutningen på karrieren i LA Galaxy, gikk ikke som Steven Gerrard håpte da laget tapte sin playoffkamp mot Colorado Rapids i MLS etter straffespark i semifinalen i Western Conference søndag for to uker siden.

Gerrard startet kampen på benken, men kom inn etter 76 minutter. Etter at LA ledet 1-0 hjemme, sto det 1-0 til Colorado i returkampen.

Kampen gikk etter hvert til straffer.

Steven Gerrard tok den første, og scoret. Men han var også den eneste på LA-laget som klarte å sette ballen i mål.

Åpent brev til fansen

Mandag bekreftet LA Galaxy at Gerrard forlater klubben, og Liverpool-legenden takket også fansen i et åpent brev.

«Gjennom det siste halvannet året, har det vært et privilegium å representere LA Galaxy og spille foran denne klubbens fantastiske fans. Da jeg forlot Liverpool, kom jeg til Los Angeles med mål om å hjelpe LA Galaxy til å løfte MLS-trofeet. Jeg er veldig skuffet over å ikke klare det målet, men jeg kan se tilbake på tiden i klubben med stolthet over hva vi har oppnådd, inkludert to strake playoff og mange minneverdige øyeblikk på banen.

Jeg har elsket hvert minutt av min tid i statene, og spille for LA Galaxy. Jeg ser fram til å se denne ligaen og denne flotten klubben fortsette å vokse», skriver Gerrard i et åpent brev på klubbens hjemmesiden.

Kom i juli 2015

«Los Angeles vil alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte. Når jeg nå drar, vil jeg tanke alle i klubben for at de har gjort dette så minneverdig for meg og min familie», avslutter han brevet med.

Gerrard signerte med LA Galaxy i januar 2015, og kom til klubben i juli 2015, og har scoret 5 mål og hatt 14 assist på sine 34 kamper for klubben.

36-åringen vil nå bruke litt tid på å bestemme seg for hva han skal gjøre videre.

– Jeg flytter tilbake for å bo i England. Dette er definitivt ikke det siste jeg gjør som er fotballrelatert. Jeg har flere ting å vurdere i de neste ukene og månedene. Jeg er sikker på at jeg vil bli involvert i fotball igjen. Jeg har tilbud både på og utenfor banen, og jeg har kontrakt med BT Sport som ekspert. Men jeg vil bruke 2-3 uker, jeg er ikke klar til å ta en beslutning nå, sier han i et videointervju.

Om han bestemmer seg for å legge opp som fotballspiller, kan han komme til å returnere til Liverpool i en trenerfunksjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]