– Gomez kan spare Klopp for millioner i januar

At Joe Gomez er tilbake er veldig godt nytt for Jürgen Klopp, mener James Pearce.

24. nov 2016 kl 08.56 Arve Vassbotten

Onsdag kveld fikk Joe Gomez omsider sine første 90 minutter for Liverpool U23 etter sitt lange skadeavbrekk.

Lokalavisen Echos Liverpool-journalist James Pearce, mener det kan få avgjørende betydning for handleplanene til Jürgen Klopp i januar.

Southamptons Virgil Van Dijk er blitt nevnt som en spiller som kan forsterke midtforsvaret, og fortsatt er alternativene på backene få.

Klassespiller i egne rekker

«Det er mange som tenker at Jürgen Klopp trenger å bruke penger på en forsvarsspiller i januar», skriver James Pearce.

Men han peker på at Klopp hele tiden har sagt at han vil se innad i klubben etter løsninger før han går inn i transfermarkedet.

«Manageren har ikke unngått å få med seg at det er en klassespiller rett under nesa på han, som er skreddersydd for utfordringene som kommer.»

«Manageren har ikke unngått å få med seg at det er en klassespiller rett under nesa på han, som er skreddersydd for utfordringene som kommer.»James Pearce

Rekorddyr trio

I onsdagens cupkamp mot Burnley U23 startet Liverpool kampen med en treer i forsvaret, med Mamadou Sakho, Tiago Ilori og Gomez. Juanma og Corey Whelan opererte som vingbacker.

«Aldri før i historien til Lancashire Senior Cup har det vært en dyrere forsvarstrio. Gomez, Sakho og Ilori kostet totalt 28,5 millioner pund, men bare en av dem har en framtid på Anfield.»

«Rolig og kontrollert på høyresiden av Liverpools tre bak, cruiset Gomez gjennom kampen fra start til slutt», skriver Pearce om spilleren som kom for 3,5 millioner pund fra Charlton i fjor sommer.

«Han kombinerte bra med Corey Whelan på wingback, og sendte en 50-metrspasning til spanjolen Juanma. Liverpool dominerte så mye at han hadde lov å gå framover når han ville og være med i angrep», skriver Pearce.

Gomez hadde også assist på Matty Virtues andre mål i kampen.

GOD FOT:
GOD FOT:  Joe Gomez fikk også vist fram sin gode pasningsfot mot Burnley onsdag kveld.

Store kvaliteter

Selv om Gomez fortsatt har en stund igjen til han er klar for førstelaget etter det lange skadeavbrekket mener Pearce man så tydelige tegn på kvaliteten han viste før skaden.

«Han er anvendelig, atletisk, han leser spillet godt og distribusjonen hans er utmerket. Gomez er tilbake og det betyr at Klopp ikke trenger å dra på handletur etter defensive forsterkninger», mener Pearce.

Sist sesong spilte Gomez både venstreback og midtstopper for Brendan Rodgers, og har i tillegg spilt høyreback for Charlton tidligere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]