– Han har gjort det svært bra

Alan Kennedy og Howard Gayle kommenterer Liverpools «nye» venstreback.

18. nov 2016 kl 17.59 Ragnhild Lund Ansnes

Venstresida av Liverpools forsvarsrekke har vært de rødes akilleshæl de siste sesongene, noe mange lag har utnyttet. Men i visekaptein James Milner har LFC fått orden på venstrebacken, mener flere av Liverpools tidligere spillere.

VISEKAPTEIN:
VISEKAPTEIN:  Milner har flere ganger figurert som kaptein.

– En god Allround spiller

Det har vært mye snakk om venstreback-posisjonen de siste månedene. Alan Kennedy, tidligere venstreback for Liverpool FC, og den eneste til å avgjøre to Europacup-finaler i engelsk fotballhistorie, er en av mange Liverpool-legender som er imponert over hva James Milner har levert, etter at Jürgen Klopp plasserte ham på venstresida i forsvarsrekka:

– James Milner har gjort det svært bra på venstrebacken og jeg er veldig glad på hans vegner. Vi fikk ham da Manchester City ga ham bort gratis - en spiller som kan spille i alle posisjoner. Jeg synes han er en så god spiller at jeg ville hatt ham i mitt lag hver kamp uavhengig av om han hadde spilt høyreback, venstreback, midtbane. Han er en god allround-spiller.

God å lese dødballer

Forrige sesong slapp LFC inn mange mål fra dødballer. Med Milner i forsvarsrekka, har de Røde blitt langt mindre sårbare for frispark og cornere, mener Kennedy.

– Vi har hatt behov for en som Milner i den posisjonen en stund. Forsvaret har lenge hatt problemer med dødballer, og James er en spiller som er svært god på å lese slike situasjoner på vegne av laget. Jeg tror andre spillere mangler litt av den konsentrasjonen som han har. Derfor har vi av og til sluppet inn mål vi ikke burde ha sluppet inn.

Alberto Moreno har bidratt godt framover på banen, men gjort en del feil bakover.

Howard Gayle, som fikk noen kamper for Liverpool på slutten av 70-tallet, og som nå jobber som fotballtrener for skolebarn i bydelen Toxteth i Liverpool, er også imponert over James Milner:

– Vi har vært svake på venstresida de siste sesongene, og det har våre motstandere utnyttet. James Milner har fylt det hullet i forsvaret og gjort en strålende jobb, men jeg tror Liverpool på lang sikt må skaffe seg en venstrefots venstreback.

ALAN KENNEDY:
ALAN KENNEDY:  Liverpool-legenden følger fortsatt nøye med.

Offer for egen ærlighet

Tretti år gamle James Milner går nå inn i sine siste år som proff. Gayle sier han er glad for at Milner nå har lagt opp som landslagsspiller for å kunne fokusere fullt på klubbfotballen. Et klokt valg.

– I utgangspunktet har jeg tenkt James har blitt et offer av sin egen ærlighet og fleksibilitet. Det gjør at han ikke har fått spesialisert seg i karrieren sin. Opprinnelig spilte han på venstre kant da han spilte på Leeds, for han kan bruke begge bein. Men har alltid vært fleksibel på hvilken posisjon han spiller i. I Newcastle satte de ham på høyresida. Og han har blitt benyttet i ulike posisjoner gjennom karrieren. Og slik har han ikke fått perfeksjonert seg i en bestemt posisjon, sier Kennedy.

Vanskelig å spille seg inn igjen

Alan Kennedy tror det kan bli vanskelig for Moreno å spille seg inn på sin plass igjen, da også Milner bidrar mye framover på banen.

– Jeg tror ikke James Milner kommer til å spille på venstrebacken hele sesongen, men det er godt at han kan spille der. Manageren vil kanskje sette inn Moreno eller andre spillere på venstrebacken, men de har en tøff jobb med å spille seg inn på den plassen nå.

Har du innspill til journalisten?