Henderson om den fysiske treneren Kornmayer: – Han har vært briljant

Det sprudler av Liverpool, og kapteinen takker to nyervervelser for energien.

12. nov 2016 kl 12.25 Lars Frøsland

I sommer rekrutterte Klopp tyskerne Andreas Kornmayer og Mona Nemmer fra Bayern Munchen. Førstnevnte i stillingen som «head of fitness and condidtion», mens Nemmer har ansvaret for hva spillerne spiser. Hun tituleres med «head of nutrition».

Jordan Henderson mener Liverpool nå høster resultater av nyervervelsene i støtteapparatet, og sier dette om Kornmayer:
Han har vært briljant. Han har virkelig kommet inn og stadfestet hva han vil vi skal gjøre og hva manageren forventer fra spillerne. Vi kommer alle godt overens med ham, uttaler Henderson til Liverpoolfc.tv.

Kapteinen presiserer at Kornmayer tvinger spillerne til å jobbe beinhard:
Og det er bra! Det han har gjort har fått oss i god form, og man kan se energien vår på banen.

– Jeg føler meg veldig bra. Trolig bedre enn jeg har gjort på mange år.

Henderson opplever at hele laget føler det samme. Han mener alle er i strålende fysisk form, og ser på forberedelsene i pre-season som en nøkkelfaktor.

– Mat på et helt annet nivå

Også Nemmer roses av Liverpool-kapteinen:

– Vi spiste bra fra før. Som profesjonell må man passe på at det man får i seg er bra, men Mona har tatt det til et helt annet nivå. Maten vi får servert er utrolig.

– Under pre-season kunne jeg nesten ikke tro det – vi ble nok litt bortskjemt. Hun har vært i en klasse for seg selv, og passer på at vi alltid får i oss den riktige maten etter kamper. Hun sørger for at vi får i oss den næringen vi trenger.

– Hun er også flink til å variere kostholdet, og det er det viktigste for meg. Ellers kan det bli kjedelig og man får ikke i seg alle næringsstoffene man trenger. Gode næringsstoffer er en massiv del a fotballen, og det passer på at du er frisk og i god form. Dette har vi utvilsomt forbedret!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]