Klopp:– Har aldri møtt et mer defensivt lag

Jürgen Klopp snakket om Sunderlands spillestil, hvorfor han dro i gang publikum og skader etter kampen.

26. nov 2016 kl 19.54 Arve Vassbotten

– Jeg tror aldri jeg har spilt mot et mer defensivt lag enn i dag. De spilte med mannsmarkering på Coutinho, Anichebe som venstreback, og hvor mange berøringer hadde Defoe?Sa Klopp på pressekonferansen etter 2-0-seieren mot David Moyes'Sunderland.

– Det er bra at vi klarer å slå også det mest defensive laget jeg har spilt mot. Det er en fin ting, sa Klopp.

Tvinger motstanderen i forsvar

Liverpool hadde hele 77,5 prosent av ballinnehavet, 704 pasninger mot Sunderlands 204 og en treffprosent på 86,7. Men av 27 skudd var det bare sju som traff mål. Det tok tid før Divock Origi endelig fikk plassert ballen forbi Pickford i Sunderland-målet etter 75 minutter.

– Med kvalitetene vi har og de tekniske ferdighetene vi har så tvinger vi lag ned i forsvar. Men det betyr at man ikke alltid kommer igjennom. Vi må lære oss å takle slike situasjoner, og utvikle oss på det. Men jeg har tro på atmosfære. Det er en stor del av en kamp og moroa, sa Klopp.

Publikum reagerte fantastisk

Han snakket videre om da han oppildnet publikum på sidelinja.

– I første omgang var det veldig bra, men i andre omgang var det litt slik at publikum tenkte: «kom igjen, nå har vi ventet lenge nok». Men i en kamp som dette skjer det avgjørende i små avgjørende øyeblikk og i detaljer, men atmosfære er mer enn en detalj. Det gjør alt lettere, derfor ville jeg minne publikum på det, og de reagerte mer enn fantastisk på det. Etter det var det lettere for alle å sette pris på kampen.

Origi kom inn for en skadet Philippe Coutinho lørdag, og gjorde sine saker bra. Men med både Coutinho, Lallana og Sturridge skadet og en mulig skade på Firmino, innrømmer Klopp at han begynner å gå tom for spillere å sette inn.

SCORET:
SCORET:  Origi kom inn for Coutinho og ble avgjørende lørdag.

Flere skader

– Skader er aldri noe positivt. Det er bra at Origi viser at han er en bra spiller, men vi trenger ikke en ny spiller skadet. Timing er veldig viktig og det er bra at han er klar igjen. Han var påskrudd fra første sesong, og kom seg raskt inn i kampen. Uansett hvor mange pasninger og bevegelser man har, må man til slutt trenger man noen til å skyte ballen i mål. Han fortjente det, sa Klopp.

Han nevnte at Daniel Sturridge ikke har trent på to dager på grunn av en stram legg, og vet ikke når han returnerer. Firmino fikk et spark på baksiden av leggen mot Sunderland, men det er ikke kjent om det er noe alvorlig.

– Han har mindre smerter enn Coutinho, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]