Bekreftet:Har forlenget kontraktene

Kevin Stewart, Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn skrev i dag under på nye langtidsavtaler med Liverpool FC.

8. nov 2016 kl 08.58 Marius Rabben

Klubben bekreftet nyheten tirsdag morgen. Ifølge Liverpool Echo har Stewart og Alexander-Arnold skrevet under for fem nye år, til 2021.

Woodburn, som nylig fylte 17 år, har fått en treårsavtale, noe som er det lengste en så ung spiller kan skrive under på. Dette er hans første proffkontrakt.

– Dette er virkelig positive nyheter, selvsagt, og det er briljant at vi har handlet besluttsomt for å vise intensjonen vår med de unge spillerne, sier Jürgen Klopp til klubbens nettsider.

– Med Kev er det kanskje litt annerledes. Han har som kjent etablert seg hos oss nå, og bidrar som et viktig medlem av førstelagstroppen.

FORNØYD:
FORNØYD:  Klopp er glad for at den unge trioen har skrevet under på nye kontrakter, og mener det er viktig at akademispillerne ser en klar vei til førstelaget.

23-årige Stewart, som debuterte i januar, har vært på banen i 17 førstelagskamper så langt. Denne sesongen har han fire opptredener i Premier League og to i ligacupen.

– Kan ikke skryte nok av akademiet

I oktober fikk også 18 år gamle Alexander-Arnold debuten på Anfield i cupavansementet mot Tottenham. Woodburn har imponert stort for U23-laget denne sesongen, etter å ha scoret i to treningskamper for A-laget i sommer.

– Trent bruker mesteparten av tiden sin på førstelaget for øyeblikket, og han utvikler seg hver eneste dag. Ben er i den tidligere fasen og har fortsatt store rom for utvikling, men wow, for et talent han er!

Manageren påpeker samtidig at «det viktigste for oss» er at det finnes en tydelig vei fra akademiet til førstelaget, og skryter av jobben som gjøres for talentene i Kirkby.

– Jeg klarer ikke å skryte nok av dem for kulturen og miljøet som er der. Det er perfekt! Spillerne vet at det ikke kun handler om egenskaper, sier Klopp, og trekker frem læringsvilje som en viktig faktor.

– Alle disse tre spillerne er store talenter, og de er på forskjellige steder i utviklingen sin, men det er utvikling som er nøkkelen, og de må fortsette å lære og bli bedre for å nå sine fulle potensialer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]