Lukrativt i Champions League (og Europa League):Hva Liverpool taper på å være utenfor Europa

De røde kunne innkassere £34M for finaleplass i Europa League forrige sesong, men det er fortsatt småpenger sammenlignet med noen av de beste i Champions League.

1. nov 2016 kl 22.06 Torbjørn Flatin

Tallene for hva de forskjellige klubbene kunne innkassere fra sitt spill i Champions League og Europa League i 2015-16 understreker det tap som LFC denne sesongen vil lide økonomisk.

Liverpool tjente £34.2M med sin ferd i Europa League, som endte med finale i Basel.

Det var likevel småpenger sammenlignet med Manchester City, som kunne innkassere £75.8M for å nå semifinalen i Champions League. Dette godt hjulpet av en lukrativ TV-avtale med BT Sport. De neste på den listen var vinnerne Real Madrid med £72.3M og Juventus med £68.9M.

De øvrige engelske lagene i Champions League var Chelsea, Arsenal og Manchester United. Deres pengepremier og øvrige utbetalinger understreker hvor viktig det vil være å komme tilbake til Champions League.

Chelsea fikk £62.5M for å komme til 1/8 finalen, Arsenal ble £48.3M rikere etter tap mot Barcelona på samme tidspunkt, mens United mottok £34.4M for gruppespillet. Sistnevnte tjente ytterligere £3.4M for å fortsette i Europa League, hvor det ble exit mot Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]