Ikke bekymret for å miste flyten

Jürgen Klopp gleder seg til å komme i gang med Premier League igjen, etter to ukers opphold på grunn av landskamper.

17. nov 2016 kl 14.08 Einar Kvande

Liverpool reiser til Southampton som ligaledere, etter å ha plukket 22 poeng på sine siste åtte ligakamper. Det to siste kampene er vunnet med solide sifre, 6-1 over Watford og 4-2 over Crystal Palace.

– Jeg er ikke redd for at landskampene har ødelagt for flyten vi har, sa Klopp under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Det er ikke fordi jeg ikke tenker på dette. Men flyt er noe vi kan snakke om etter kampen, og så kan vi se hvordan vi kan utnytte denne flyten i neste kamp. Ingen vet hva som vil skje.

– Hva er egentlig flyt foran en kamp? Vi skal forsøke å gjøre vårt beste, forsøke å spille fotball, vi skal forsøke å gjøre det vi snakker om, og vi skal forsøke å benytte oss av det vi har forberedt oss på foran denne kampen, og slike ting.

– Flyt er ikke noe vi snakker om foran en kamp, så jeg tenker ikke på det.

– Slik er det for andre lag også. Jeg forsøker bare å beskrive vår situasjon, fordi dere pratet om vanskeligheter foran denne kampen. Men slik er det for alle lag, også for Southampton. Fonte spilte for Portugal, jeg aner ikke hvor, og de har mange spillere som var opptatt med landskamper, så ingen har fordeler eller ulemper. Det er bare slik det er.

– Spillerne kan bli skadet på trening også

– Situasjonen er spesiell etter at det har vært spilt landskamper. Vanligvis har vi alle spillerne her, og du kan se hvordan de føler seg, men selv da kan de bli skadet på trening. Men det føles annerledes når du kan se dem spille og trene, sammenlignet med når du ikke kan se dem.

– Jeg hadde ingen mulighet til å se Brasils kamper midt på natten, og derfor føles det annerledes når du våkner om morgenen. Det første du gjør er å kaste et blikk på telefonen, om noen har skrevet noe. Og når jeg ikke har fått noen meldinger, tar jeg det som et godt tegn.

Liverpool har tapt bare en av 14 kamper så langt denne sesongen, og Klopp ble spurt om hva som er årsaken til lagets gode form.

– Dyktigheten til spillerne og treningene vi har sammen, holdingene til spillerne, og valgene de tar ute på banen, svarte han.

– Vi har selvtillit også, og har tro på det vi gjør på trening. Dette hjelper, og det er grunnen til at vi gjør det. Det du ser ute på banen, er spillernes jobb, og de har utført den på strålende vis så langt. Det er alt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]