Ingen utkjøpsklausul i Coutinhos kontrakt

Liverpool har gode kort på hånden, selv om Europas storklubber nå har begynt å sikle etter Philippe Coutinho.

11. nov 2016 kl 20.13 Einar Kvande

Paul Joyce skriver i The Times at Liverpool er i en sterk posisjon selv om Barcelona skulle legge inn bud på Coutinho kommende sommer.

The faktum at brasilianeren ikke har noen utkjøpsklausul i kontrakten betyr at Liverpool sitter med svært gode kort på hånden i forhold til å beholde sin kronjuvel.

Coutinhos nåværende kontrakt løper ikke ut før i 2020, og Joyce tror at Fenway Sports Group vil la Jürgen Klopp få styre hendelsene dersom det kommer et bud på Liverpools nummer 10.

Paris Saint-Germain var linket til Coutinho sist sommer, mens det nå spekuleres i at Barcelona vil sette ham øverst på ønskelisten kommende sommer.

Coutinho besøkte sin gode venn Luis Suarez på Barcelonas hotell i Manchester før den spanske storklubbens kamp mot Manchester City i Champions League. Det har satt fart på spekulasjonene.

Coutinho er også en nær venn av Neymar Jr, og duoen storspilte for Brasil sist natts 3-0 seier over Argentina. Det fikk Barcelona-angriperen til å uttalte at duoen «er som skapt for å spille sammen».

Joyce skriver at det så langt ikke foreligger noen konkrete planer fra Liverpools side om å forlenge Coutinhos nåværende avtale, som ble underskrevet for halvannet år siden.

Liverpool kjøpte Coutinho for 8.5 millioner pund fra Inter i januar 2013, og spillerens verdi nærmer seg nå trolig ti ganger dette beløpet.

Brasilianeren har gjort seks mål for Liverpool så langt denne sesongen, og han har også notert seg for like mange målgivende pasninger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]