– Jeg satte meg selv under for mye press

Loris Karius er selvkritisk etter starten sin mellom stengene for Liverpool.

10. nov 2016 kl 08.56 Arild Skjæveland

Liverpool la 4,7 millioner pund på bordet og betalte utkjøpsklausulen for å sikre seg Loris Karius fra Mainz i sommer.

Etter å ha stått i pre-season, pådro 23-åringen seg et brudd i hånda i en treningskamp mot Chelsea, og måtte vente helt til september med å få sin debut - i ligacupkampen mot Derby. Så langt har prestasjonene hans i målet variert, og det er han selv veldig klar over.

– Jeg satte meg selv under for mye press, fordi jeg var desperat etter å gjøre det bra etter skaden min. Jeg ville ta igjen for tiden jeg hadde vært ute. Jeg savnet å være en del av laget, og visste heller ikke hvor sikker plassen min var, sier Karius i et lengre intervju med Melissa Reddy i Goal.com.

SELVKRITISK:
SELVKRITISK:  Loris Karius innrømmer at han satte seg selv under for mye press i starten.

– Noen ganger gjør det at du prøver for mye, og derfor så jeg nok usikker ut fra utsiden. Jeg har innsett at jeg ikke trenger å stresse, og over tid vil folk forstå hvordan jeg er som keeper dersom jeg bare spiller mitt spill.

Han er kritisk til sitt eget spill.

– I starten mistet jeg et innlegg, eller slo en dårlig pasning. Da tenkte jeg at jeg måtte spille den og den type ball for å rette opp fra forrige gang. Jeg måtte vise folk hva jeg kunne.

Karius har holdt nullen to ganger så langt, på sine sju kamper. Det var mot Derby i debuten, og mot Manchester United på Anfield. Hans kanskje beste kamp så langt, var i 6-1 seieren mot Watford på søndag.

– Noen ganger starter vi med en kort pasning bak i en situasjon der jeg aldri ville ha gjort det i Mainz. Jeg ville ikke ha spilt den ballen, fordi jeg hadde visst at vi ville ha slitt med å spille oss ut når det var så trangt. I Liverpool, med all kvaliteten og talentet vi har i laget, så kan vi håndtere slike situasjoner. Jeg må huske på at slikt er mulig nå, selv om det ikke var det før.

– Jeg må bli vant med slike forskjeller, og det vil skje raskt. Men det er grunnen til at jeg noen ganger gjør feil valg. Jeg sparker kanskje ballen langt når jeg kunne ha spilt den kort - og det ser ikke bra ut. Vi vil utvikle oss sammen, og vil skje automatisk, sier tyskeren.

– Ta Watford-kampen som et eksempel. Vi hadde en god miks i spillet vårt. Vi startet spillet bakfra, men spilte også langt og lykkes med det. Med flere kamper vil jeg forstå hver lagkamerat bedre, og vite hva de ønsker i ulike situasjoner.

FULL TILLIT:
FULL TILLIT:  Loris Karius er Jürgen Klopps førstekeeper. Her etter kampen mot Crystal Palace.

Det var først i forrige måned at Jürgen Klopp gikk ut og sa at Karius var hans nummer én.

– Klopp fortalte meg at han var fornøyd med meg, og at det eneste som manglet var at jeg fikk tilbake innstillingen jeg hadde før jeg ble skadet - da jeg hadde veldig, veldig høy selvtillit. Han sa at det var den eneste lille tingen som manglet, men han forsto at jeg måtte komme meg igjen med spilletid etter skaden.

– Han sa at jeg så komfortabel ut i målet i sesongoppkjøringen, og forsto alle de taktiske ønskene hans, så de var ikke bekymret over noe. Jeg hadde hans tillit, han trodde på meg, og snart ville alle se hva jeg kunne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]