Liverpool U23 til semifinaleJoe Gomez fikk 90 minutter mot Burnley

Liverpool U23 vant 4-0 over Burnley U23 i kveldens kvartfinale. Matthew Virtue gjorde hat-trick, mens Joe Gomez spilte sin første hele kamp etter korsbåndskaden han fikk i fjor høst.

23. nov 2016 kl 22.11 Einar Kvande

Gomez markerte seg med en målgivende pasning til Liverpools tredje mål, da han fullførte 90 minutter i en komfortabel seier over Burnley i Lancashire Senior Cup.

Liverpool startet kampen med en treer i forsvaret, i Mamadou Sakho, Tiago Ilori og Gomez. Juanma og Corey Whelan opererte som vingbacker.

Jordan Williams og Matthew Virtue spilte sentralt på midtbanen, og foran dem en angrepsrekke bestående av Cameron Brannagan, Toni Gomes og Madger Gomes.

MÅLSCORER
MÅLSCORER  Madger Gomes gjorde kampens første mål.

Burnley fikk den første sjansen, men Liverpool kom fort inn i kampen, og Burnley headet en Brannagan-corner i egen tverrligger. Sakho ikke klarte å score på returen.

Madger Gomes satte inn kampens første mål, etter 18 minutters spill. 19-åringen fyrte av fra 25 meter, og ballen føk inn under tverrliggeren.

Liverpool-keeper Kamil Grabara måtte klarere en heading etter en corner med beina etter 25 minutter, før Toni Gomes headet et godt innlegg fra Juanma over.

2-0 kom like før pause. Madger Gomes var involvert igjen, og hans skudd ble styrt i mål av Matthew Virtue.

HAT TRICK
HAT TRICK  Matthew Virtue gjorde tre av Liverpools fire mål mot Burnley.

Da Virtue satte inn sitt andre, og Liverpools tredje for kvelden, var det Joe Gomez som var nest sist på ballen.

Virtue fullførte sitt hat-trick ti minutter før slutt. Denne gangen var det Brannagan som hadde målgivende.

– Det var fantastisk å se Joe Gomez spille sine første 90 minutter på lang tid, uttalte U23-manager Michael Beale til Liverpoolfc.com etter kampen.

– Det gikk fint, og han hadde et stort smil om munnen, noe som var godt å se.

– Jeg var også meget glad for at Matty scoret hat-trick. Han har vært i god form hele sesongen, og scorer mål.

– Madger gjorde også et strålende mål, som var veldig viktig, og totalt synes jeg guttene gjorde en veldig god kamp.

Liverpools lag: Grabara, Whelan (Alves 60), Juanma (Brimmer 75), Gomez, Sakho (Phillips 71), Ilori, Brannagan, Williams, T Gomes, Virtue, M Gomes.