Liverpool U23 mot Porto U23 i kveld:Jordan Williams om den lange veien tilbake

For drøyt to år siden imponerte han i sin debut for førstelaget, men veien videre har vært kronglete for Jordan Williams.

2. nov 2016 kl 17.37 Torbjørn Flatin

- Jeg husker alt som skjedde den kvelden, sier Jordan Williams til Liverpool Echo, når han tenker tilbake på kampen mot Middlesbrough i Ligacupen 23. september og hvor han scoret i en historisk 14-13 på straffespark.

- Jeg snakket nylig til Jordan (Rossiter, som også debuterte) om det, og det var en stor kveld for oss begge. Det å få oppleve å gå mot the Kop for å ta et straffespark er noe som vil være hos meg resten av livet.

- Jeg fikk min trøye rammet inn for min mor. Hun støttet meg så mye da jeg var en guttunge som skulle fraktes hit og dit for å spille fotball. Forhåpentligvis kan jeg en dag oppleve noe lignende igjen.

Drømmer om karriere i LFC

Ikke lenge etter at den storvokste waliseren, som kan spille både i forsvar og som defensiv midtbanespiller, hadde imponert på Anfield fikk han en alvorlig kneskade. Med sin 21-års dag kommende søndag var Williams i 2015 på utlån til Notts County og Swindon, men skader har flere ganger hindret hans utvikling. Sist i august da han under spill med Liverpool U23 fikk en lyskeskade. Nå er han friskmeldt og kampklar igjen, og spilte forrige uke for U23 mot Manchester City. I kveld håper han å få flere minutter på banen mot Porto i International Cup.

- Jeg føler meg sterk og bra, fortsetter Jordan. – Jeg har vært mye ute, men tror jeg kan komme tilbake til der jeg var før skadene.

- Når du er i en klubb som Liverpool må du alltid ha tro på at du kan greie å bryte igjennom, helt til du ikke lenger er der. Hvis jeg spiller bra for U23 da får jeg forhåpentligvis muligheten til å trene regelmessig på Melwood.

- Manageren har gitt en rekke spillere sjansen Det var herlig å se Ovie (Ejaria) og Trent (Alexander-Arnold) gjøre det så bra mot Tottenham. Kevin Stewart, som var sammen med meg i Swindon, har gjort det utmerket og han fortjener sin sjanse. Dette er gutter som ikke tar av.

- Min drøm er å spille for Liverpool. Jeg håper jeg har en karriere her, og hvis ikke vil jeg prøve å gjøre som en som Conor Coady som har fått seg en karriere et annet sted. Jeg ønsker bare å kunne få spille ligafotball hver uke. Hvis jeg får en ny sjanse om å gå på utlån vil jeg takke ja med en gang, jeg elsket å kunne kjempe om tre poeng hver lørdag og foran mange tilskuere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]