Klart for rugby-finale på Anfield

Søndag ettermiddag spiller Australia og New Zealand finale i Four Nations-turneringen i rugby på Anfield. Dette er slett ikke første gang det spilles rugby i Liverpools storstue.

18. nov 2016 kl 10.07 Einar Kvande

Finalen spilles klokken 15.30 norsk tid kommende søndag, og det er ventet rundt 40 000 tilskuere innenfor portene.

Første gang det ble spilt rugby på Anfield var i 1989, da Widnes Vikings og Wigan Warriors gjorde opp om Charity Shield. I 1991 spilte så Wigan mot australske Penrith Panthers i World Club Challenge, foran drøye 20 000 tilskuere. I 1997 spilte St Helens hjemmekamp i Super League II mot Castleford Tigers, med over 12 000 på tribunene.

Maraton, boksing, tennis og basketball

Anfield er også blitt benyttet til en rekke andre sportsarrangementer. På midten av 1920-tallet var for eksempel Liverpool FC sin hjemmebane innkomst for byens maratonløp. Det årlige maratonløpet startet på St George's Plateu midt i sentrum, og den siste runden var inne på Anfield.

I mellomkrigsårene var det jevnlig boksekamper på Anfield, inkludert flere britiske mesterskapskamper. Den 12. juni 1934 vant Nel Tarleton VM-tittelen i fjærvekt her, da han slo Freddie Miller.


Tennis har det også vært på det sagnomsuste stadionanlegget. US Open-vinner Bill Tiden og Wimbledon-vinner Fred Perry var aktørene i en oppvisningskamp i 1937.

Harlem Globetrotters har også underholdt Anfield-publikummet, i en oppvisningskamp i basketball i 1958.

Konserter og vekkelsesmøter

Anfield har også vært arena for flere konserter, og til og med forkynnere har fått låne Liverpools storstue. I en hel uke i juli 1984 fikk den amerikanske predikanten Billy Graham spre sitt budskap på Anfield, og over 30 000 mennesker møtte frem hver kveld.

I 2008 var Liverpool europeisk kulturhovedstad, og den 1. juni ble det i den forbindelse holdt en konsert med blant andre The Zutons, Kaiser Chiefs og Paul McCartney. 36 000 mennesker overvar konserten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]