– Klopp har gitt oss vinnermentalitet

Philippe Coutinho og Roberto Firmino mener at Jürgen Klopp har forandret atmosfæren i klubben på bare tolv måneder.

15. nov 2016 kl 11.36 Einar Kvande

– Vinnermentalitet. Det er hva treneren har gitt spillerne. Han legger stor vekt på dette, siteres Coutinho av Liverpoolfc.com.

– Han gir selvtillit til spillerne. Vi tror mer på oss selv nå, og dermed fremstår vi som bedre ute på banen, legger han til.

– Etter at han kom til klubben, har Klopp innført sine ideer. Dette har han selvsagt gjort uke for uke. Treningene er lagt opp etter den type motstander vi møter.

– Klopp ber oss dog alltid om det samme; Hard jobbing og oppofrelse. Det er hele laget som legger hardt press på motstanderen. Det er hva han ber oss om. Og så skal vi holde på ballen. To sider av samme sak egentlig.

– Gjennom alt arbeidet som den nye treneren har fått oss til å gjøre det siste året, har vi blitt bedre kjent med hverandre, sier Firmino, og peker dermed på en annen faktor bak suksessen.

– Vi er blitt bedre takket være drillingen på treningsfeltet, og i kampene gjør vi vårt beste, legger han til.

Skryter av hverandre

De to brasilianerne ser ut til å forstå hverandre spesielt godt, og det er tydelig at duoen trives godt sammen både på og utenfor banen.

– Roberto er veldig intelligent. Han tenker raskt ute på banen, og forsøker å skape rom for de andre spillerne. Det har hjulpet laget mye, sier Coutinho.

– Vi lærer hverandres spillestil bedre å kjenne for hver treningsøkt vi gjennomfører sammen, og vi tar dette med oss ut på banen i kampene. Firmino er en veldig slepen tekniker, med en utrolig ballkontroll. Det er viktig for laget vårt i angrepsfasen. Han scorer i mange kamper.

Roberto Firmino er like raus i rosen av sin lagkamerat.

– Vi tenker på samme måte. Vi vet hva vi skal gjøre allerede før vi mottar ballen. Vi har alltid forstått hverandre godt i kampene, så alt går bra. Vi høster fruktene av det arbeidet vi har lagt ned, sier han.

– Philippe er en magiker, og hvert skudd han fyrer av er magi. Han bidrar alltid med å score mål og med utrolig gode bevegelser. Han gjør alltid sitt beste ute på banen.

I natt skal Firmino og Coutinho representere Brasil i VM-kvalifiseringskampen mot Peru på bortebane. En kamp som blir vist direkte på Viasat Fotball og Viaplay, og som har avspark klokken 03.15.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]