Klopp hyller den defensive innsatsen mot Southampton

Liverpool-manageren trekker frem en situasjon der fire Liverpool-spillere omringet en enslig Nathan Redmond på en Southampton-kontring, som sin favorittsituasjon fra kampen.

20. nov 2016 kl 23.59 Einar Kvande

– Vi vant ballen tilbake, og jeg kunne ikke se noen andre Southampton-spillere i nærheten. Det er dette vi må gjøre. Være klare for slike situasjoner, og vinne tilbake ballen igjen og igjen. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å prøve på nytt, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Etter denne kampen vil folk lure på hvorfor vi ikke scoret mål. Det er bedre å vinne 2-1 enn å spille 0-0 vil de si. Jeg vil si det som det er. Dersom vi holder nullen på grunn av godt forsvarsarbeid, så er jeg fornøyd. Vi forsvarte oss veldig, veldig bra i 95 minutter. Det var ikke en eneste situasjon der Southampton kom igjennom.

– Folk tror ikke jeg bryr meg om forsvarsspill. Det er feil. Jeg bryr meg ikke om hva folk sier om vårt forsvarsspill. Folk vil se at vi har sluppet inn 14 mål, og si at det er for mye. Men se hvordan målene har kommet.

Dødballer

– En stund var det snakk om dødballer. Tre mål ble sluppet inn på dødballer. Når vi analyserte dem var dette offsidemål. Men ingen snakket om det, bare at vi hadde problemer på dødballer. Det er viktig at vi selv holder hodet kaldt når det gjelder dette.

– Vi må bli bedre, vi må jobbe, og dette vet vi. Men vi kan forsvare oss, og vi er ikke dårlige i forsvar. Dersom noen hevder det, bryr jeg meg ikke. Jeg vet vi ikke er dårlige.

– Bare se hvordan vi forsvarer oss. Hvordan Dejan og Joel forsvarte seg på disse kontringene. Jeg har ikke sett så mye bedre forsvarsspill. Southampton kom aldri til kontringssjanser. Våre forsvarere var hele tiden på pletten. De var alltid der.

– Det er bra mot et sterkt lag som Southampton. Vi skal ta det med oss videre. Vi skal ta det ene poenget med oss videre. Det er allerede plusset på vår konto. Vi skal ta med oss spillet videre, og så skal vi spille mot Sunderland neste helg

Har du innspill til journalisten?
[email protected]