Klopp oppgitt over skadelista

Med Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Adam Lallana og Daniel Sturridge skadet, merker Klopp at det tynnes ut i angrepsrekken.

27. nov 2016 kl 12.59 Arve Vassbotten

Etter en sesongstart med langt færre skader enn forrige sesong, har det de siste ukene kommet mange nye navn på skadelista for Jürgen Klopp.

Det begynte med Danny Ings, som er ute resten av sesongen.

Denne uken har tre nye spillere havnet på lista med Daniel Sturridge på trening tidligere i uka, og Roberto Firmino og Philippe Coutinho mot Sunderland. Det er fortsatt ikke kjent hvor lenge noen av dem vil være ute, og i tillegg er Adam Lallana skadet.

På pressekonferansen etter Sunderland-kampen ha manageren klart uttrykk for at han nå begynner å gå tom for angrepsalternativer med så mange sentrale spillere ute.

Mest spenning knytter det seg til alvorligheten av Coutinhos skade.

SER IKKE BRA UT:
SER IKKE BRA UT:  Det er ikke kjent hva slags skade Philippe Coutinho fikk i denne duellen. Men bildene ser ikke fine ut.

Ankelskade

– Vi må vente på undersøkelsene. Det vi vet for øyeblikket er at det er noe med ankelen, men det er det. Så vi må vente. Han hadde smerter, men smertene ble bedre. Det var åpenbart veldig vondt til å begynne med, men da jeg snakket med han i pausen sa han at smertene var mye mindre.

På spørsmål om han tror det er langvarig, sier Klopp.

– Jeg har ingen ide om hva det er, hvordan kan jeg vite hvor lenge han vil være ute?

– Jeg er faktisk en ganske optimistisk kar, så jeg håper han kan trene i morgen, la Klopp til, men med klar mine om at han ikke trodde på det helt selv.

Etter kampen skrev flere fremtredende Liverpool-journalister at klubben ikke tror Coutinho har brukket noe, men han forlot stadion på krykker.

Firmino og Sturridge begge usikre

Også Firmino fikk seg en smell i lørdagens kamp.

– Firmino har det mye bedre enn Phil, men har smerter i leggen, sa Klopp.

Før kampen ble det også kjent at Daniel Sturridge har slitt med en skade i leggen de siste dagene, og var derfor ikke med mot Sunderland.

– Han hadde en stram leggmuskel. Han har ikke trent på to dager, og jeg har ingen aning om når han er tilbake. Det er ikke sikkert han kan trene i morgen, så han var ikke med på grunn av skaden, sa Klopp.

I tillegg er Adam Lallana skadet, han har nå stått over to kamper. Da lyskeskaden ble kjent, ble det antydet 2-3 kamper. Så det er håp om at han kanskje kan være tilbake til møte med Bournemouth neste søndag.

– Ikke fem til å ta av

Origi kom inn for Coutinho å gjorde sine saker bra, men Klopp føler han begynner å gå tom for offensive alternativer med så mye skader.

– Synes dere jeg har så mange alternativer? Vi har ikke fem til tilgjengelig. Vi har selvsagt mange spillere for ulike situasjoner, men på benken i dag var det to veldig unge spillere. Jeg er fornøyd med deres kvaliteter. Men skader er aldri noe positivt. Jeg trenger ikke nok en spiller skadet, for å se at Origi er en god fotballspiller, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]