Klopp vil ikke høre snakk om ligatittelen nå

– Hvis noen tror et poeng foran etter 11 kamper er et stort tegn for resten av sesongen, kan jeg ikke hjelpe den personen, sier Klopp.

6. nov 2016 kl 18.09 Arve Vassbotten

– Jeg er veldig fornøyd, det var en god kamp. En vanskelig motstander å møte, vanligvis. Det meste fungerte i dag, men det rareste er at i denne kampen hadde vi de største sjansene før scoringene kom, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

Liverpool ledet 3-0 etter første omgang mot Watford, men etter hvilen kom Watford bedre med i kampen - en liten stund i hvert fall - før Liverpool etter hvert sikret 6-1.

– Pausen var bedre for motstanderen enn oss, man må holde seg konsentrert. Vi sløste med energi og ga bort ballen for lett. Så det er mange ting vi kan forbedre, men mange ting vi gjorde veldig bra i dag. Bra innsats på banen og på tribunen, sa Klopp.

– Vi var godt forbedret å denne kampen, og gjorde de riktige tingene i riktig øyeblikk. Og selv om vi misset på store sjanser klarte vi å komme i gang. Noen ganger var det perfekt, men så mistet vi ballen noen ganger og måtte løpe mye i andre omgang. Vi er selvsagt et underholdende lag, men vi bør ikke underholde med å lage sjanser for det andre laget. De scoret et mål, som ikke var så altfor godt for oss. Men de fortjente det faktisk. For selv på 5-0 jobbet de hardt.

– Mye kan skje de neste ukene

Men Klopp er lite interessert i å snakke om ligatittelen så tidlig i sesongen, selv om Liverpool går inn i landslagspausen med serieledelsen.

– Det forandrer ikke noe for oss å ligge på topp. I Liverpool sammenligner alle med fortiden. Tre år siden, 10 år siden, 25 år siden. men dette laget er nytt. Vår historie startet for ikke så mange måneder siden, så vi bør ikke sammenlignes med alle andre. Vi burde ikke bære historien på vår rygg. Men fremtiden ser lys ut, men Chelsea er sterke, City er sterke, Arsenal er sterke, Tottenham er vanligvis sterke, Man Utd skal man ikke avskrive. Så det er en hard kamp om hver posisjon på toppen av tabellen.

– Hvis noen tror et poeng foran etter 11 kamper er et stort tegn for resten av sesongen, kan jeg ikke hjelpe den personen. Vi visste at Arsenal hadde spilt uavgjort, men sa ikke et eneste ord om muligheten for å gå til topps på tabellen. Det eneste du kan gjøre er å jobbe og holde deg konsentrert. Mye kan skje i de neste ukene og månedene. Det er ikke noe press etter 11 kamper.

– Da jeg kom hit ba jeg om tid, tålmodighet og tro, og nå etter 11 kamper spør alle om garantier, sier en oppgitt Klopp.

10 målscorere i Premier League

Han er imidlertid veldig god fornøyd med antallet målscorere Liverpool har denne sesongen. Da Wijnaldumsatte inn sitt første mål på 6-1, ble han den tiende målscoreren for Liverpool i årets Premier League. Mané har scoret fem, mens Coutinho og Firmino har fem hver i Premier League.

– De vet alle hvor målet står, og prøver å score. Det var fint å se forskjellige målscorere. og vi har veldig gode spillere på benken.

Watford-manager Walter Mazzarri var også imponert over det han fikk se av de røde.

– Det er ingen tvil om at dette er det laget som har imponert meg mest så langt. Hvis de fotrsetter som dette, er de min favoritt til å vinne ligaen, sa Mazzarri etter kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]