Krisestemning i Watford før Anfield-besøket

Onsdag gikk klubbens styreformann av, og Watford risikerer heftig bot og poengtrekk etter brevskandale.

3. nov 2016 kl 10.20 Arve Vassbotten

Mens Liverpool stiller proppfulle av selvtillit til møte med Watford på søndag, har motstanderen nok av ting de sliter med både på og utenfor banen.

Klubben ligger riktig nok på en sterk 7. plass før møte med Liverpool, men har nå både Sebastian Prödl, Isaac Success, Kennedy, Craig Cathcart, Stefano Okaka og Brice Dja Djedje ute med skade. Men de virkelige problemene har klubben i styrerommet.

Falsk bankgaranti

Onsdag gikk Raffaele Riva av som Watfords styreformann etter forfalskningsanklagene som ble rettet mot klubben i forrige uke.

Anklagene går ut på at Watford sendte inn en forfalsket bankbrev da Gino Pozzo ble eneeier før 2014-2015-sesongen. Det fabrikkerte dokumentet fra en av verdens største banker, HSBC, ble brukt som bevis på at Pozzo hadde nok midler til å drifte Watford. Dette skal ha vært med på å sikre at Pozzo fikk full kontroll over klubben. Ifølge Telegraphs kilder var Hornets Investment aldri en kunde av banken, og avdelingen som skulle ha stått bak brevet har ikke engang bedriftskunder.

Ifølge Telegraph sendte klubben først inn et to år gammel dokument fra Credit Suisse, som Hornets Investment brukte som bank, men dette brevet ble avvist av Football League, fordi opplysningene i brevet var utdatert. Det var etter dette at brevet fra HSBC ble sendt inn.

Det skal ikke finnes noen som indikerer at Pozzo selv kjente til eller hadde noe med bankgarantien å gjøre.

Kan få poengtrekk

Klubben risikerer nå ifølge The Telegraph en stor bot, og også fratrekk i poeng.

Riva hevder selv at han ba en tredjepart om å hente ut brevet, og insisterer på at han ikke hadde noen tvil om at det var autentisk. Han sier han går av for å konsentrere seg om annen business.

«De siste fire årene har jeg handlet med ærlighet og i god tro med alt jeg har gjort på vegne av klubben, og klubben har utviklet seg og vokst ganske mye i denne perioden. Jeg tilbakeviser helt, og vil gjøre det jeg kan for å beskytte min integritet mot de nylige spekulasjonene», står det i en uttalelse fra Riva på klubbens hjemmeside.

Intern etterforskning

Klubben har nå fullført sin egen interne etterforskning, gjennomført av et uavhengig advokatfirma, av hva som har skjedd. De skal ha sendt funnene fra den til Football League.

«Watford er en fantastisk klubb, med dype røtter i lokalsamfunnet, og vi er her for å sikre dens langvarige helse og velstand. Vi deler deres stolthet over fremgangen klubben har gjort de siste fire årene, og vi vil ikke tillate dens navn skal bli ødelagt av hendelsen som ble avdekket i forrige uke.»

«Vi kan forsikre alle supportere om at klubben handlet med ærlighet, integritet og i god tro, og er ikke skyldig i ha gjort noe galt, og vi er sikker på at dette til slutt vil bli utfallet», skriver cief executive Scott Duxbury, som tar over som styreformann i klubben, og eier Gino Pozzo i en uttalelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]